ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τώρα ΠΑΣ για Κύπελλο, ΑΕΚ

Το πρωτάθλημα θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα, αλλά τουλάχιστον η ΑΕΚ έβγαλε χαρακτήρα πριν τον τελικό. Με γκολάρα του Πατίτο η «Ένωση» έσωσε την παρτίδα με τον ΠΑΣ (1-1) και σκέφτεται πλέον Κύπελλο.

Αδίκησε τον εαυτό της, αλλά τουλάχιστον έδειξε εγωισμό η ΑΕΚ.

Έχοντας το μυαλό στο Κύπελλο, η «Ένωση» έχασε ένα ημίχρονο στα Γιάννενα, αλλά κατάφερε τελικά να μην ηττηθεί (1-1).

Οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και μια κακή εκτίμηση του Μπάρκα στο γκολ του Λίλα (38’) υποχρέωσαν τους «κιτρινόμαυρους» να κυνηγούν το σκορ ως το 80’.

Εκεί η γκολάρα του Πατίτο απέτρεψε μια ήττα που θα χαλούσε την ψυχολογία ενόψει του τελικού, αλλά όχι και την απώλεια ενός πόντου από τα πλέι οφ (τον οποίο θα είχε κερδίσει και η ΑΕΚ σε περίπτωση νίκης).

Το μυαλό ήταν αναπόφευκτα στον τελικό. Η ενδεκάδα -επίσης αναπόφευκτα- είχε πολλές αλλαγές. Τα συγκεκριμένα δεδομένα λοιπόν (σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάθεση που έδειξε εξαρχής ο ΠΑΟΚ) είχαν ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να τα βρει μπαστούνια στους «Ζωσιμάδες». Μπαίνοντας μουδιασμένα στο ματς, η «Ένωση» κινδύνευσε δυο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο (από «τζούφιο» σουτ του Μαμπουλού και κεφαλιά του Μαυροπάνου που έγλειψε το δοκάρι). Κατάφερε, παρόλα αυτά, να απειλήσει κι εκείνη την εστία των γηπεδούχων. Χάρη στον ορεξάτο και πάλι Πέκχαρτ. 


Πρώτα λοιπόν ο Τσέχος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη με κοντινή κεφαλιά. Και λίγο αργότερα τον είδε να του αρνείται ξανά το γκολ, αποκρούοντας όσο έπρεπε την μπάλα σε συρτό του σουτ. Κάπου εκεί όμως εξαντλήθηκε η επιθετικότητα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Η μπάλα (δεδομένου ότι η αποχή ήταν εμφανής στον Αϊντάρεβιτς και ότι ο Μπακασέτας αδυνατούσε να πάρει πρωτοβουλίες όπως ο Βάργκας) δεν έφτανε στην επίθεση. Και ήρθε η γκέλα του Μπάρκα για να… δέσει το γλυκό. Γιατί η λανθασμένη εκτίμηση του Έλληνα γκολκίπερ -και όχι τόσο η επικινδυνότητα του βολέ του Λίλα- ήταν ο κύριος λόγος που η «Ένωση» βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. 

Βέβαια οι παίκτες του Χιμένεθ προσπάθησαν να αντιδράσουν. Με την επιστροφή κιόλας από την ανάπαυλα έδειξαν αρκετά πιο επιθετικοί. Συνέχισαν να μη βρίσκουν ωστόσο τους συνδυασμούς που θα διασπούσαν την αντίπαλη άμυνα. Έτσι, περιορίζονταν σε βαθιές μπαλιές ή μακρινά σουτ -όπως το εξαιρετικό του Αϊντάρεβιτς που ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε νέα καλή επέμβαση. Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά, ο τεχνικός της ΑΕΚ προσπάθησε ν’ αλλάξει την κατάσταση. Και προστατεύοντας παράλληλα τον Βάργκας από το ενδεχόμενο δεύτερης κίτρινης, έριξε στη θέση του τον Πατίτο.

Ούτε αυτό φαινόταν όμως αρκετό. Γι’ αυτό γρήγορα συνειδητοποίησε ότι (πέρα από πρόσωπα) πρέπει να αλλάξει και διάταξη. Απέσυρε λοιπόν τον Αλμέιδα, έβαλε αντ’ αυτού τον Μάνταλο και γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1. Και παραλίγο να δικαιωθεί άμεσα, όταν ο αρχηγός της «Ένωσης» βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση (από όμορφη κάθετη του Πατίτο) αλλά δεν σούταρε καλά. Έστω κι αν άργησε όμως, ο Χιμένεθ είδε μια από τις αλλαγές του να τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Αφού λοιπόν τη γλίτωσε σε δυο καλές ευκαιρίες του ΠΑΣ (απόκρουση του Μπάρκα σε βολέ του Μαμπουλού και άστοχο σουτ του Κούτρη με καλές προϋποθέσεις) η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να απαντήσει.

Έτσι, το φαλτσαριστό σουτ του Πατίτο ανάγκασε τον Πασχαλάκη να κάνει αυτό που θα έκανε μια ζωγραφιά: Να το κοιτάζει. Και αν ο Πέκχαρτ ήταν πιο ψύχραιμος στην πάσα που του έκανε ο Αργεντινός στις καθυστερήσεις (και δεν σούταρε πάνω από την εστία) η «Ένωση» θα μπορούσε να πάει στον τελικό έχοντας ακόμα καλύτερη ψυχολογία και έναν επιπλέον πόντο στην ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ.

sport-fm.gr

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση