ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γλύτωσε την «κηδεία» (vid-pics)

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά όμως δεν κάηκε καθώς η κεφαλιά του Καρντόσο στο 90ο λεπτό σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη. Η Ένωση λαχτάρησε όμως στο τέλος πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της 6ης Μάιου.

Ο Ολυμπιακός ξύπνησε στο τελευταίο 10λεπτο, έβαλε πίεση στην ΑΕΚ όμως δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή. Η νίκη που πέτυχε με 1-0 δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει την πρόκριση στον τελικό.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα ισοζυγισμένο παιχνίδι με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες των δυο ομάδων. Ο Ολυμπιακός μπήκε με απαιτήσεις στο παιχνίδι και έδειξε επιθετική διάθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόλις στο 3ο λεπτό με ένα σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή το οποίο αναχαίτισε ο Ανέστης, αποκρούοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Η πρώτη τελική της ΑΕΚ στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 13ο λεπτό με ένα σουτ του Λάζαρου το οποίο σταμάτησε στο σώμα του Φιγκέιρας. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ καταγράφηκε στο 28ο λεπτό. Ο Λάζαρος έπιασε ένα σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή όμως ο Καπίνο ήταν σε ετοιμότητα και απόκρουσε τη μπάλα ασταθώς. Στη συνέχεια η Ένωση έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και κατάφερε να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς του Ολυμπιακού με σχετική ευκολία. Οι Πειραιώτες απειλούσαν συνήθως με σουτ έξω από την περιοχή όπως συνέβηκε και στη φάση του 33ου λεπτού, όπου ο Μάριν σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 40ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Γκάλο το οποίο απόκρουσε δύσκολα ο Καπίνο. Η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Ο Καμπιάσο έπιασε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Ανέστη να αποκρούει δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ανέστη. Η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της στην επανάληψη και κατάφερε να «εγκλωβίσει» την ομάδα του Πειραιά. Η πρώτη αξιόλογη φάση στην επανάληψη καταγράφηκε στο 70ο (!) λεπτό από στημένο. Ο Μάνταλος προσπάθησε να νικήσει τον Καπίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως ο κήπερ του Ολυμπιακού ήταν σε ετοιμότητα και απόκρουσε σε κόρνερ.

Στο 82ο λεπτό ο Ρομάο έστειλε τη μπάλα στα δίχτα με πλασέ μέσα από την περιοχή, «παγώνοντας» το ΟΑΚΑ και αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ομάδας του για πρόκρισης. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν δραματικά, ο Ολυμπιακός πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να πετύχει στο 90ο λεπτό με τον Καρντόσο, ο οποίος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά όμως είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ανέστη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ «άγγιξε» την ισοφάριση με τον Αλμέιδα, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον Καπίνο όμως το τέλειωμα του δεν ήταν καθόλου καλό. 

Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι δυο ομάδες δέχτηκαν από μια κόκκινη κάρτα. Αρχικά, ο Ανέστης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για καθυστερήσεις και στα εναπομείναντα λεπτά πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ ο Αλμέιδα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε και ο Ντα Κόστα από πλευράς Ολυμπιακού. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΚ να πανηγυρίζει σπουδαία και συνάμα δύσκολη πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 82’ Ρομαό

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (77’ Αλμέιδα), Μάνταλος (92’ Βάργκας), Πατίτο (62’ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Αντρέ Μαρτίνς, Καμπιάσο (61’ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ (58’ Καρντόσο).

Κίτρινες κάρτες: Βράνιες, Σιμόες, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αραούχο – Ρομάο, Καπίνο, Μάριν, Καρντόσο, Ντα Κόστα.

Κόκκινες κάρτες: Ανέστης – Ντα Κόστα.

 

 

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση