ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χιμένεθ: «Ο κόσμος χειροκρότησε στο τέλος»

Ψύχραιμος παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ανδαλουσιανός τόνισε ότι κάποτε θα έχανε η «Ένωση» (σ.σ. ήταν η πρώτη ήττα μετά την επιστροφή του), ωστόσο δεν παρέλειψε να κριτικάρει την εμφάνιση της ομάδας του στο πρώτο μέρος. Τότε που, αν μπορούσε, όπως είπε, θα άλλαζε και τους 11 παίκτες του.

Πάντως, ο τεχνικός της ΑΕΚ χαρακτήρισε γενναία την εμφάνιση του δεύτερου μέρους, έκανε λόγο για αντίδραση μεγάλης ομάδας και χαρακτήρισε μόνη ικανοποίηση ότι ο κόσμος που αποδοκίμασε στο ημίχρονο χειροκρότησε στο τέλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ

Για το ποια ήταν η κοινή αδυναμία των δυο ομάδων: «Εγώ θα μιλήσω για την ομάδα μου. Στο πρώτο ημίχρονο δεν αναγνωρίζαμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε καλά, αλλά τους δωρίσαμε το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο 0-2 και έναν αντίπαλο με τη δυναμική του Παναθηναϊκού κάναμε τα πάντα για να γυρίσουμε το σκορ. Στο 2-2 θα μπορούσαμε να σκοράρουμε κι εμείς, θα μπορούσε και ο αντίπαλος. Το σίγουρο είναι ότι σε ένα παιχνίδι 0-2 ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες, δύσκολα θα βρούμε να παίξει μια ομάδα με τόση γενναιότητα όπως η ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο. Γι’ αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πώς παίξαμε έτσι στο πρώτο ημίχρονο».

Για το αν η καλή απόδοση των αλλαγών σημαίνει ότι δεν είχε διαβάσει σωστά το παιχνίδι: «Είναι το πρώτο παιχνίδι που χάνουμε. Κάποια στιγμή θα χάναμε, αλλά δεν είναι ούτε το σύστημα, ούτε ποιοι ξεκινούν. Είναι θέμα συμπεριφοράς. Αυτό με το σύστημα και το ποιος παίζει ή όχι δεν είναι αληθινό».

Για το αν ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του Πατίτο μετά από αποχή: «Αν είχαμε νικήσει, θα ήταν επιτυχία. Τώρα είναι ένα λάθος. Μετά το παιχνίδι είναι εύκολο να βγάλουμε συμπέρασμα. Ο Πατίτο είχε στη διάθεσή του 12 μέρες σκληρής δουλειάς για να δείξει ότι μπορεί να παίξει. Είναι άδικο να δείχνουμε ότι φταίει αυτός ή ο Αϊντάρεβιτς. Αν μπορούσα να αλλάξω και τους 11, θα το έκανα. Είπαμε όμως ότι είναι εύκολο να γίνει κριτική γνωρίζοντας το αποτέλεσμα».

Για το ποιο μάθημα θα πάρει η ΑΕΚ απ’ αυτή την ήττα: «Από τις ήττες μαθαίνεις πολλά περισσότερα από τις νίκες. Μετά από τρεις μήνες χωρίς ήττες έπρεπε να γνωρίζουμε ότι είμαστε ικανοί να κερδίσουμε κάθε ομάδα. Αν δεν βγούμε όμως στο γήπεδο, όπως πρέπει και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, θα χάσουμε».

Για το αν ήταν η χειρότερη βραδιά του μετά την επιστροφή στην ΑΕΚ και αν αγχώνεται για τα πλέι οφ: «Εγώ ήρθα γιατί ήμασταν εκτός πλέι οφ. Δεν μπορούσαμε να ανεβούμε πάρα πολύ στη βαθμολογία γιατί οι αντίπαλοι κάνουν λίγα λάθη. Τις προηγούμενες μέρες έκανα μια συνέντευξη στην Ισπανία και μου είπαν ότι με βάση τους βαθμούς που μαζέψαμε αφότου ήρθα, θα ήμασταν πρώτοι.

Δεν ξέρω και δεν ασχολούμαι με αυτά. Για να είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα πρέπει να βρεθεί μια κανονικότητα. Στο τέλος της σεζόν θα μπορούμε να πούμε αν την έχουμε βρει. Και ναι, όντως ήταν η πιο δύσκολη νύχτα ως προπονητής της ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο αισθάνθηκα αδυναμία από την εικόνα της ομάδας και από το δεύτερο πολύ πόνο για την προσπάθεια των παικτών. Μου μένει μια ικανοποίηση ότι οι 18.500 θεατές θύμωσαν με την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο και τη χειροκρότησαν στο τέλος».

Για την επιστροφή του Τσιγκρίνσκι: «Ελπίζουμε να είναι έτοιμος για να φρεσκάρουμε κάποιους παίκτες που έχουν πολλά παιχνίδια. Στην ουσία τέσσερις έχουν πάρει τα περισσότερα ματς, οι Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ και Βράνιες. Γι’ αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό να επανέλθουν παίκτες με ποιότητα, αλλά να επανέλθουν και σε συγκεκριμένες θέσεις».

Για την αντεπίθεση της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος: «Δεν ξέρω πόσο συνηθισμένοι είστε να βλέπετε τέτοιες αντιδράσεις, αλλά τέτοιες αντιδράσεις είναι μεγάλων ομάδων. Αυτό που με πονάει είναι γιατί να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση χαρίζοντας το πρώτο ημίχρονο. Δουλέψαμε σκληρά 12 μέρες για να ξέρουμε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός και δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση. Γιατί έγινε ακριβώς αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί. Δεν είναι θέμα λαθών, αλλά ότι αφήσαμε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να παίξει».

Για την αντίδρασή του να χειροκροτήσει ειρωνικά τον διαιτητή μετά τη λήξη: «Εσείς θα έπρεπε να το λέτε αυτό. Είναι δυνατόν να δίνει δυο λεπτά καθυστερήσεις; Νομίζω ότι μας κορόιδεψε. Δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές, είναι το πιο άκομψο στο ποδόσφαιρο. Όταν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έφαγε όλο τον χρόνο, πήρε μια κίτρινη και θα μπορούσε να πάρει και δεύτερη. Δεν θέλω να κρίνω τη δύσκολη δουλειά του διαιτητή, αλλά δυο μόλις λεπτά καθυστερήσεις σήμερα νομίζω ότι είναι κοροϊδία για το ποδόσφαιρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X