ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάνταλος λυτρωτής, «κλέφτες» βοηθοί!

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Μάνταλο, η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι (0-1), σε ένα ματς που είχε αρνητικούς πρωταγωνιστές τους βοηθούς, που έκλεψαν το 0-1 από την Ένωση και το 1-1 από τον Ατρόμητο. 

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Μάνταλο, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ. Αρνητικοί πρωταγωνιστές στο παιχνίδι οι δύο βοηθοί, με τον α’ βοηθό Τάτση να μην μετράει γκολ της Ένωσης στο 0-0, υποδεικνύοντας λανθασμένα τον Μάνταλο σε θέση οφσάιντ, ενώ ο β’ βοηθός Μπετσόγλου δεν επέτρεψε στους Περιστεριώτες να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Λε Ταλέκ, ο οποίος καλυπτόταν πεντακάθαρα. 

To ματς



Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του, με τον Ατρόμητο να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να περιμένει την αντίπαλό του, στο δικό του μισό. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα, έπαιζαν αρκετά από τα πλάγια και με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Αϊντάρεβιτς έστρωσε στον Αραούχο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έπιασε φοβερό σουτ με το εξωτερικό σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. 

Η φάση αυτή φάνηκε να ξυπνάει τον Ατρόμητο, που άρχισε να παίρνει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ισορροπεί το ματς. Ωστόσο, μετά το πρώτο τέταρτο, ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Τα λεπτά περνούσαν, ευκαιρίες δεν γίνονταν ούτε με… αίτηση μπροστά στις δύο εστίες μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Στο 35’ ο Βάργκας βρήκε τον Γιόχανσον μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του Σουηδού πέρασε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι Περιστεριώτες βρήκαν την πρώτη τους τελική στο ματς, με τον Μπάρκα να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Λε Ταλέκ. 

Το 0-0 του πρώτου μέρους ήρθε απολύτως λογικά, μιας και οι δύο ομάδες δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να πάρουν ρίσκα. Ο μεν Ατρόμητος έπαιζε αρκετά κλειστά και έψαχνε το γκολ στην κόντρα-επίθεση, η δε ΑΕΚ προσπαθούσε να φτιάξει ευκαιρίες μέσω οργανωμένων επιθέσεων που ανακόπτονταν από την άμυνα των Περιστεριωτών. 

Αν το πρώτο 45λεπτο ήταν κάκιστο, το δεύτερο ήταν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Η ΑΕΚ ήταν αυτή που συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 52’ έφτασε σε αυτό. Ωστόσο, ο α’ βοηθός Τάτσης, είχε άλλη άποψη καθώς υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μάνταλο ο οποίος είχε γυρίσει την μπάλα στον Αραούχο και αυτός με τη σειρά του την είχε στείλει στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα, πάντως, η Ένωση μπήκε μπροστά στο σκορ με τον κορυφαίο της παίκτη. Ο Ντίντακ γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μάνταλος με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0. 

Ο Ατρόμητος βρισκόταν πίσω στο σκορ και έψαχνε αντίδραση. Άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες. Στην καλύτερη φάση του στο 77ο λεπτό, όμως, ο β’ βοηθός του έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Τόνσο έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λε Ταλέκ με κεφαλιά-πάσα έδωσε στον Λημνιό την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Όμως, ο Μπετσόγλου υπέδειξε ένα τρομερό οφσάιντ (και με μεγαλύτερη καθυστέρηση), καθώς όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων καλυπτόντουσαν πεντακάθαρα. 

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ ώστε να ισοφαρίσουν και να πάρουν τον βαθμό, μένοντας απογοητευμένοι από την τελική έκβαση του αγώνα. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ πανηγύρισε εκτός έδρας τρίποντο μετά από αυτό με την ΑΕΛ τις 17 Οκτωβρίου του 2016. 

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Μπάχα (72’ Τόνσο), Κατράνης, Ούμπιντες, Πλατέλλας (72’ Λημνιός), Κυβρακίδης, Λε Ταλέκ, Ντιγκινί (82’ Ντάουντα). 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Ντίντακ, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας (54’ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (90’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (87’ Πέκχαρτ), Αϊντάρεβιτς. 

www.sport-fm.gr

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X