ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ξέθαψε» την κανονική ΑΕΚ ο Μανόλο!

Μια ΑΕΚ όπως τη θέλει ο κόσμος της εμφάνισε στο ντεμπούτο του ο Μανόλο Χιμένεθ! Επιθετική και παθιασμένη, η «Ένωση» έκανε τον Αστέρα να νιώθει τυχερός που έχασε 2-0 και έδειξε ικανή για αντεπίθεση. 

Ελπίδες ότι μπορεί να σώσει τη χρονιά και την αξιοπρέπεια της μοίρασε η ΑΕΚ. 

Στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, η «Ένωση» ήταν άλλη ομάδα σε σχέση με το συνονθύλευμα του τελευταίου διαστήματος και απείλησε με συντριβή τον φορμαρισμένο μέχρι σήμερα Αστέρα (2-0). 

Κάνοντας τα αυτονόητα -που τόσο είχαν λείψει- οι «κιτρινόμαυροι» παρήγαγαν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι και θα μπορούσαν να πετύχουν πολλά περισσότερα γκολ απ’ αυτά των Πέκχαρτ (24’) και Μάνταλου (47’). 

Χειροκρότημα έπειτα από καιρό έδωσε ο κόσμος, όχι εξαιτίας της πρώτης νίκης έπειτα από 1,5 μήνα (!) αλλά επειδή συνοδεύτηκε από την πίστη ότι με τέτοιες εμφανίσεις, μπορεί η ΑΕΚ ν’ αντεπιτεθεί. 

Το ματς 

Ούτε φοβερές αλλαγές, ούτε αλχημείες, ούτε πρωτοποριακές εμπνεύσεις. Κάνοντας απλώς τα απαραίτητα, ο Χιμένεθ απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να κρατάς μαγικό ραβδάκι. Γιατί βλέποντας κανείς την ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου δυσκολευόταν να πιστέψει ότι είναι ίδια ομάδα με το ερείπιο των προηγούμενων ματς. Σοβαροί και παθιασμένοι από το πρώτο λεπτό, με σύστημα που παρείχε ασφάλεια και παίκτες που απλώς… έπαιζαν στις θέσεις τους, οι «κιτρινόμαυροι» εξαφάνισαν έναν αντίπαλο αποδεδειγμένα ποιοτικό και φορμαρισμένο. 

Και το κατάφεραν κάνοντας απλά το αυτονόητο: Καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλληλοκαλύψεις, περιορισμός των ρίσκων και -επιτέλους- εμπιστοσύνη στα πόδια τους. Αφού μέχρι κι ο Ντίντακ έκανε… καλή σέντρα! Για να πιάσει ο Πέκχαρτ κεφαλιά που δημιούργησε νέες τύψεις σε όποιον τον έχει κράξει και έδωσε το προβάδισμα. Ενώ λοιπόν ο Αστέρας δεν έμπαινε καν στην περιοχή (!), ένιωθε και τυχερός που πήγε με ένα μόνο γκολ στην ανάπαυλα. Διότι αν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε καλύτερο πλασέ (απ’ αυτό που του έκοψε εξ επαφής ο Χαμντανί) ή ο Ντοναρούμα δεν επενέβαινε σε σουτ του Μάνταλου έπειτα από «1-2» με τον Πέκχαρτ, ο γάμος θα ‘χε σχολάσει από το πρώτο 45λεπτο. 

Όπως αποδείχθηκε βέβαια, το μοιραίο για τους Αρκάδες απλά είχε… αναβληθεί. Γιατί η σημερινή ΑΕΚ παραήταν καλή για να περιοριστεί σε ένα μόλις γκολ. Και μόλις επέστρεψε από την ανάπαυλα φρόντισε να το αποδείξει: Χάρη σε όμορφη ενέργεια του Μάνταλου που τελείωσε μ’ εξίσου αποτελεσματικό σουτ στη γωνία. Επειδή όμως η φετινή «Ένωση» έχει καταφέρει να χάσει (και) προβάδισμα δυο γκολ, παρέμεινε συγκεντρωμένη. Και παρόλο που ο Αστέρας υπενθύμισε ότι… ήταν κι αυτός στο ΟΑΚΑ (με σουτ του Φαρίνια που έβγαλε εντυπωσιακά ο Μπάρκας) έψαχνε να διευρύνει το προβάδισμά της. 

Ενώ λοιπόν ο Χιμένεθ τους φρέσκαρε από τον πάγκο (βάζοντας Αϊντάρεβιτς αντί Πατίτο και δίνοντας ρόλο επιτελικού στον Σουηδό) οι «κιτρινόμαυροι» συνέχιζαν να κυριαρχούν στο γήπεδο. Να απειλούν με φάουλ του Χριστοδουλόπουλου και σουτ του Γιόχανσον από δική του κάθετη. Να ψάχνουν ως το τέλος το τρίτο γκολ (με κεφαλιά του Πέκχαρτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντοναρούμα). Και παρόλο που δεν το κατάφεραν, να εισπράττουν τελικά το χειροκρότημα του κόσμου για την πρώτη φορά φέτος που θύμισαν κανονική ΑΕΚ. 

Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (87’ Βάργκας), Πατίτο (65’ Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ 

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Ντίας, Κολοβέτσιος, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Χαμντανί, Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46’ Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59’ Γκοντό) 

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοσίτσκι, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Γκαϊντουτσίκ, Κώτσιρας 

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση