ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάνω από δυο μήνες εκτός ο Λέσκοτ;

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του Τζόλεον Λέσκοτ ήρθαν στο φως από την εφημερίδα Live Sport, σε σχέση με το πώς τραυματίστηκε αλλά και το ενδεχόμενο να χρειαστεί να λείψει για διάστημα έως και τριών μηνών!

Όπως έλεγε ο ίδιος σε συμπαίκτες του αλλά και στους γιατρούς της ομάδας, καθώς έκανε ποδήλατο στο γυμναστήριο του σπιτιού του, δεν είχε δέσει καλά το πόδι του στο πετάλι κι όταν ανέβασε ρυθμό αυτό του έφυγε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει. 

Ο συνήθης χρόνος αποθεραπείας από αρθροσκόπηση είναι 4-6 εβδομάδες, ωστόσο σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Live Sport ο χειρούργος ορθοπεδικός Στέργιος Καρακίτσιος, που είναι διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Metropolitan, μπορεί η αποχή να φτάσει και τους τρεις μήνες. «Το οστεοχόνδρινο κάταγμα γόνατος είναι σοβαρό. Συνήθως, αν όχι σχεδόν πάντα, οφείλεται σε κάκωση, σε ένα χτύπημα και σαφώς δεν έχει σχέση με παθογένεια που προϋπήρχε. Αν είχε πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να παίξει. Αυτά τα κατάγματα είναι από τις άσχημες στιγμές στη ζωή ενός αθλητή, γιατί αφορούν την αρθρική επιφάνεια του γόνατος. Η αποκατάσταση, μετά την αρθροσκοπική επέμβαση, είναι πολύ σημαντική, γιατί το συντομότερο δεν είναι το καλύτερο. Δεν θα πρέπει να συσχετίζεται αυτός ο τραυματισμός με τη χόνδρινη βλάβη που π.χ. είχε ο Λέτο, ο οποίος είχε χονδροπάθεια από χόνδρια αλλοίωση. Εδώ πρόκειται για κομμάτι χόνδρου που έσπασε στην άρθρωση, η οποία αποτελείται από το κόκαλο και περιβάλλεται από τον χόνδρο. Θα απαιτηθούν πάνω από 2 μήνες ώστε να γυρίσει στα παιχνίδια. Ίσως και 3. Δεν γνωρίζουμε, βεβαίως, ακριβώς το σημείο γιατί άλλη είναι η δυσκολία σε μία φορτιζόμενη επιφάνεια, όπως είναι ο μηρός με την κνήμη, και άλλη άλλου. Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι η αποκατάσταση που θα γίνει στον Λέσκοτ και γι’ αυτό με παραξενεύει ότι η επέμβαση θα γίνει στην Αγγλία και όχι από τον κ. Νικολάου. Δεν μεταβάλλεται σε χρόνια κατάσταση αν αντιμετωπιστεί σωστά και δίχως βιασύνη, γιατί θέλει το χρόνο του». 

Ο Λέσκοτ θα χειρουργηθεί, λοιπόν, στο Λονδίνο από τον Άντριου Γουίλιαμς, που θεωρείται κορυφή σε τέτοιες επεμβάσεις. Μετά την εγχείριση θα μπορεί να γίνει σαφέστερη εκτίμηση για το πότε θα επιστρέψει στη δράση, αλλά πλέον είναι εξαιρετικά πιθανό να γυρίσει το 2017!

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X