ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάσχα στη Λιβαδειά!

Δυο βδομάδες πριν την… Ανάσταση, στη Λιβαδειά κάνουν ήδη Πάσχα! Ένας ψυχωμένος Λεβαδειακός, δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση της Βέροιας στο 71’ και με το 3-1 πήρε μια σπουδαία νίκη-μισή σωτηρία! 

Στη Λιβαδειά… ψήνουν ήδη! 

Παίζοντας με ψυχή στο τελευταίο 20λεπτο, ο Λεβαδειακός ξεπέρασε άμεσα το σοκ της ισοφάρισης από τη Βέροια στο 71’, πέτυχε δύο γκολ με τους μόνιμους σκόρερ του, Στέλιο Βασιλείου και Πέτρου Γιακουμάκη, και με το 3-1 πανηγύρισε μία τεράστια νίκη, κάνοντας νωρίτερα… Πάσχα, στο ντέρμπι σωτηρίας με τη «βασίλισσα του Βορρά». 

Για την τελευταία, που έφερε το ματς στα ίσα με τον Καπετάνο και είχε βρεθεί να χάνει 1-0 με το -αμφισβητούμενο- πέναλτι του Μιλιάζες στο 51’, η υπόθεση «παραμονή» ζορίζει πάρα πολύ, όπως και για τον Ηρακλή, καθώς οι Βοιωτοί, που είναι ακριβώς από πάνω τους, ξέφυγαν στο +6, φτάνοντας τους 22 βαθμούς -όσους έχει και ο Αστέρας. 

Το ματς


Με ξεκάθαρο το άγχος στα… πόδια τους, σε ένας ματς «ο θάνατός σου η ζωή μου», οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά για 25 λεπτά -και μετά το πολύ ωραίο σουτ από τον Κάλβο, στο 2’- δεινοπαθούσαν για να «φτιάξουν» φάσεις. Με τον Τόνι Σίλβα να κάνει τα… πάντα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 25’, αλλά o Αφρικανός έκανε κάκιστη πάσα στον Γιουσούφ, ενώ στο 41’ βγήκε μόνος του με τον Λόπεθ, πλασάροντας άουτ, χάνοντας, έτσι, ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ! 

Τελικά, οι Βοιωτοί, χάρη σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Καλτσάς από μαρκάρισμα του Καλί ακριβώς στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, «έγραψαν» το 1-0 στο 51’, με τον Μιλιάζες να μην αστοχεί από τα 11 βήματα. Η Βέροια, ωστόσο, δεν τα παράτησε (δεν είχε και άλλη επιλογή, εξάλλου) και στο 71’, με κοντινή προβολή του Παντελή Καπετάνου μετά από εκτέλεση φάουλ, σκόραρε με τέταρτη διαφορετική ομάδα κατά του Λεβαδειακού(!) για το 1-1! Ο Λεβαδειακός, όμως… σκύλιασε! 

Έπειτα από μία απίθανη συνεργασία των Γιουσούφ και Καραμπουέ, ο Βασιλείου βρέθηκε σε θέση… βολής και δεν αστόχησε, πετυχαίνοντας και τέταρτο γκολ στον δεύτερο γύρο της Σούπερ Λίγκας -και από τις 26 Φεβρουαρίου, τη στιγμή που είχε να σκοράρει από τις 26 Ιανουαρίου του 2013! Προς το φινάλε του ματς και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει όλοι μπροστά για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, ο Τόνι Σίλβα «σέρβιρε» ξανά, αυτήν τη φορά τον νεοεισελθόντα Πέτρο Γιακουμάκη, που έκανε το 3-1, για μία νίκη που ισούται με μισή σωτηρία για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Καλτσάς, Τόνι Σίλβα, Σουμπίνιο (71’ Καραμπουέ), Γιουσούφ (89’ Καραχάλιος), Βασιλείου (86’ Γιακουμάκης). 

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Καλί, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας (82’ Μίλιεβιτς), Τόμας, Τόνι Κάλβο, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ (66’ Κωνσταντινίδης), Καπετάνος. 

www.sport-fm.gr

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση