ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Της έκανε πλάκα!

Ξέσπασε η Βέροια! Η ομάδα της Ημαθίας επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο μήνες, επικρατώντας 4-0 της Κέρκυρας που δεν υπήρχε στο ματς και έμεινε ζωντανή (έστω και μαθηματικά) για παραμονή. 

Αναθάρρησε η Βέροια. 

Η ομάδα της Ημαθίας επικράτησε 4-0 της Κέρκυρας εντός έδρας στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League και διατήρησε τις όποιες ελπίδες έχει για παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη ύστερα από τις 14 Ιανουαρίου (2-0 τον Λεβαδειακό) και από τότε έκανε αρχικά δύο σερί ισοπαλίες και οκτώ σερί ήττες. 

Ο Μπαλάφας άνοιξε το σκορ στο 25’ και οι Στόιτσεφ (63’), Καπετάνος (68’) και Κάλβο (89’) σημείωσαν τα άλλα δύο τέρματα των γηπεδούχων. 

Το ματς 

Δεν χωράει μεγάλη κουβέντα και ανάλυση για το ματς που ήταν φτωχό σε θέαμα και έπαιξε μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα η πολύ μεγάλη θέληση που είχε η Βέροια για τη νίκη, εν αντιθέσει με την Κέρκυρα που δεν «καιγόταν» τόσο για τους τρεις βαθμούς και φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. 

Ουσιαστικά, το ματς ήταν ισορροπημένο σε γενικές γραμμές μόνο στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, όπου οι δύο ομάδες είχαν κάποια (μικρά) καλά διαστήματα και από μια καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά, με τον Στόιτσεφ (6’) οι μεν και τον Επστάιν οι δε. Η Κέρκυρα έχασε δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο (κεφαλιά του Νίκιτς στο 12’ και σουτ του Γκομέζ στο 13’). Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν πολύ κακό πρόσωπο, η Βέροια έγινε το απόλυτο αφεντικό του ματς και από το 25’ και μετά μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για τους γηπεδούχους και ουσιαστικά οι «Φαίακες» δεν διεκδίκησαν κάτι από το ματς, ύστερα από εκείνο το σημείο. 

Ο άνθρωπος που έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, ήταν ο Μπαλάφας που εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Στόιτσεφ από στημένη φάση και πιάνοντας την αντίπαλη άμυνα στον ύπνο νίκη τον Κουτζαβασίλη με σουτ από κοντινή απόσταση. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν άργησε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Ντουαλά αντί του Κεϊτά στο 33’ και ο Σενεγαλέζος κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια δίχως να κάτσει λεπτό στον πάγκο. 

Το δεύτερο μέρος ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Η Βέροια μπήκε με στόχο να κλειδώσει νωρίς τη νίκη, έχοντας τον Σαρπόνγκ σε μεγάλα κέφια στο β’ ημίχρονο και αφού ζεστάθηκε με τις δύο ευκαιρίες των Κάλβο (51’) και Καπετάνο (55’) πίεσε πολύ την Κέρκυρα και στα μέσα του ημιχρόνου «καθάρισε» το ματς, σημειώνοντας δύο γκολ σε έξι λεπτά και στα οποία είχε συμμετοχή ο Σαρπόνγκ. Αρχικά, τρύπησε την αντίπαλη άμυνα με κάθετη μπαλιά και ο Στόιτσεφ πλάσαρε τον Κουτζαβασίλη, ενώ στο 68ο έκανε τη σέντρα και ο Καπετάνος δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά μα σκοράρει. Το παιχνίδι έγινε καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα ύστερα από εκείνο το σημείο και ήταν στα όρια του βαρετού στα τελευταία είκοσι λεπτά. 

Το κερασάκι στην τούρτα, μπήκε στο 89΄, όταν ο Κάλβο έπιασε πολύ ωραίο σουτ και αφού η μπάλα βρήκε στον Κουτζαβασίλη και στο δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα από την παρέμβαση του Καλί. 

Βέροια (Ντόστανιτς): Λόπεθ (46' Καντιμοίρης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τομάς (64' Σουλέ), Καλί, Λινάρδος, Στόιτσεφ (71' Μπελαΐντ), Τόνι Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ. 

Στον πάγκο: Χάτζι, Μαυριάς, Κωνσταντινίδης, Τζιώρας 

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (33' Ντουαλά), Ντιμιτρόφσκι, Γκομές, Σπίνουλας (65' Ονίλο), Επστάιν, Κέβιν (46' Παμλίδης), Ντιόγκο, Τουράμ, Νίκιτς, Αντιλέχου. 

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Βενέτης, Ανδρεόπουλος, Ιωάννου 

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X