ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ατρόμητος… με φόρα στο πρωτάθλημα.

Οι Περιστεριώτες άφησαν πίσω τον αποκλεισμό που υπέστησαν μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό, επικρατώντας 1-0 του Ηρακλή, που πρόβαλλε μεγάλη αντίσταση και άξιζε να πάρει κάτι από το ματς και σημείωσαν την τέταρτη σερί νίκη στη Super League.

Από… μηχανής Θεός Βασιλείου που μπήκε στην αναμέτρηση στο 85’ αντί του Ντάουντα και στις καθυστερήσεις νίκησε τον Γιαννίκογλου, χαρίζοντας στους γηπεδούχους το τρίποντο.

Το ματς

Η αναμέτρηση κάπως καλό ρυθμό από το ξεκίνημά της και ο Ατρόμητος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά, προσπαθώντας να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο και να γίνει αφεντικό του ματς. Δεν έδειξε να έχει επηρεαστεί τόσο από τον πρόσφατο αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου με την ήττα 2-1 από τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι. Στο πρώτο εικοσάλεπτο τα κατάφερε καλά σε γενικές γραμμές. Είχε τη κατοχή της μπάλας και καλή κυκλοφορία, με τον Βαγγέλη Πλατέλλα να είναι αρκετά κινητικός, επιδιώκοντας αρκετές φορές να δημιουργήσει ρήγματα από τα δεξιά. Είχε και κάποιες καλές στιγμές, όπως το σουτ του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού στο 9’, αλλά κορυφαία στο πρώτο μέρος ήταν αυτή στο 13’, όταν ο Ούμπιντες έκανε το γέμισμα και οι Τόνσο-Ντάουντα αδράνησαν κάπως και δεν μπόρεσαν για λίγο να φθάσουν στην μπάλα για να απειλήσουν.

Την καλύτερη γενικότερα στο πρώτο μέρος την είχε ο Ηρακλής, που μετά το πρώτο εικοσάλεπτο μπόρεσε να φέρει το ματς στα μέτρα του. Στο 36’ ο Κούρος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Πάντως, δεν ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τον «Γηραιό» αυτή, αφού στο 16’ ύστερα από γύρισμα που έγινε από τα δεξιά, Μοντέιρο και Περόνε καθυστέρησαν κάπως δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να απομακρύνουν. Με κάπως παρόμοιο τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Παρόμοια φάση στο 39’, όταν ο Φυτανίδης έκανε «δώρο» στην αντίπαλη άμυνα, με το «τσαφ» ύστερα από το γύρισμα του Ιντζόγλου, αλλά ο Μοντέιρο ξαφνιάστηκε και καθυστέρησε να πάει στη φάση.

Με άλλον αέρα μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής που είχε καταφέρει από τα μέσα του πρώτου μέρους να μπλοκάρει επιθετικά τον αντίπαλό του και μέχρι το 70ο λεπτό, μέχρι δηλαδή να μείνει από δυνάμεις. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, μάλιστα, φλέρταρε σε αρκετές περιπτώσεις και με ένα γκολ, όπως έκανε και στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, παίζοντας πολύ καλά στην κόντρα επίθεση και ποντάροντας αρκετά στις στημένες φάσεις.

Έτσι, κατάφερε να δημιουργήσει νευρικότητα στον Ατρόμητο που έδειχνε να μην μπορεί να βρει λύσεις, που είχε μια καλή λύση με την κεφαλιά του Μανιάτη στο 53ο λεπτό. Ο «Γηραιός» δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό του χρονικό διάστημα και τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, όπως αυτή με το φάουλ του Λεοζίνιο και την κεφαλιά του Μοντέιρο (64’) και λίγο μετά η γρήγορη αντεπίθεση ολοκληρώθηκε με σέντρα του Ιντζόγλου από τα δεξιά και που προσπάθησε να βρει έναν εκ των Γροντή και Μοντέιρο, αλλά απομάκρυνε την ύστατη στιγμή η άμυνα του Ατρομήτου.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος άρχισε να παίρνει τα πάνω του, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι… άδειασε η βενζίνη στο ντεπόζιτο των φιλοξενούμενων και σταδιακά μπόρεσε να βρει κενούς χώρους και στο 71’ έχασε τρομερή ευκαιρία, όταν ο Κιβρακίδης έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Ντιγκινί αφύλακτος και φάτσα με τον αντίπαλο πορτιέρο ολοκλήρωσε πολύ άτσαλα τη φάση, σπαταλώντας ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία. Ο Πλατέλλας άρχισε να γίνεται και πάλι πολύ κινητικός και μπορεί στο 75’ να μην μπόρεσε να βρει εστία, βρήκε όμως στις καθυστερήσεις τον Βασιλείου που από κοντά νίκησε τον Γιαννίκογλου, παρότι δεν ολοκλήρωσε πολλά καλά τη φάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση