ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πέρασε» το αίτημα της ΑΕΚ για τα τηλεοπτικά με τις… πλάτες ΠΑΟ και ΠΑΟΚ!

Πανηγυρικά δικαιώθηκε η ΑΕΚ! Σε… χρόνο-ρεκόρ, το αίτημα της «Ένωσης» για αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων της «πέρασε», με την υποστήριξη, δε, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ! «Όχι» από Ολυμπιακό και ΑΕΛ. 

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ στο Δ.Σ. της Παρασκευής (3/3) στη Σούπερ Λίγκα! 

Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, η «Ένωση» πέτυχε να «περάσει» το αίτημά της για την αναδιάρθρωση των τηλεοπτικών της εσόδων: Να πληρώνεται, δηλαδή, ο σύλλογος βάσει της εμπορικότητάς του! 

Πέρυσι, θυμίζουμε, η ΑΕΚ πήρε τα χρήματα του νεοφώτιστου, ενώ, πριν τον υποβιβασμό της, λάμβανε το ποσό που αντιστοιχεί στο τρίτο brand του ελληνικού ποδοσφαίρου -θέση που κατέλαβε ο ΠΑΟΚ τη διετία που οι «κιτρινόμαυροι» απουσίαζαν από τα «σαλόνια». 

Είχε καταθέσει σχετικό αίτημα, λοιπόν, το οποίο και «πέρασε» πανηγυρικά σήμερα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να ψηφίζει «ναι». Μοναδικοί που καταψήφισαν ήταν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ. Άρα, η ΑΕΚ θα λαμβάνει, πλέον, το 11% των τηλεοπτικών εσόδων, και για τη φετινή σεζόν θα βάλει άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της! Από το 1,3 θα πάει στα 2,3. 

Έχει εξέχουσα σημασία να τονίσουμε, δε, πως τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός «έβαλαν πλάτη», προκειμένου να υπερψηφιστεί το αίτημα των «κιτρινόμαυρων». Πρέπει, επίσης, όμως, να σημειώσουμε πως, βάσει καταστατικού της Λίγκας, για να γίνει αναδιάρθρωση των τηλεοπτικών εσόδων θα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Να ψηφίσουν, δηλαδή, υπέρ όλοι οι συμμετέχοντες και όχι… όλοι πλην δύο. Προκύπτει, λοιπόν, από το ρεπορτάζ ότι θα μελετηθεί νομικά από τους αρμόδιους το πώς μπορεί να ξεπεραστεί αυτός ο «σκόπελος». Ενδέχεται, εν ολίγοις, να αλλάξει κάτι στο καταστατικό. 

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που δεν χρειάστηκε να παραμείνει παραπάνω από μία ώρα στον χώρο των συνεδριάσεων, αποχώρησε σαφώς ικανοποιημένος, χωρίς, ωστόσο, να κάνει κάποια δήλωση. 

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την επόμενη σεζόν να συζητηθεί σε νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, το οποίο θα λάβει χώρα στις 23 Μαρτίου.

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X