ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σκάνδαλο Koriopolis: «Η ΕΠΟ δεν ήθελε να βοηθήσει στη δίκη»

Σοκάρουν τα όσα ανέφερε η εισαγγελέας έδρας, Βιργινία Σακελλακοπούλου σχετικά με την υπόθεση του «μικρού Koriopolis».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ δεν έδειξαν καμία διάθεση να βοηθήσουν τις Αρχές στην δικαστική έρευνα και γενικότερα στη δίκη για την υπόθεση η οποία αφορά την χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά ανέφερε η Βιργινία Σακελλαροπούλου:

Αντικείμενο της παρούσης δίκης ήταν η ακεραιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Ιδιαίτερα σημαντική θα ήταν η κατάθεση του αρμόδιου υπαλλήλου της ΕΠΟ, του συνδέσμου ακεραιότητας κ. Ι. Ντζούφρα. Στα καθήκοντα του υπεύθυνου ακεραιότητας είναι να αποτελεί σύνδεσμο και να ανταλλάσει πληροφορίες μεταξύ ποδοσφαιρικών και κρατικών αρχών σε θέματα που αφορούν χειραγωγημένους αγώνες.

Παρά τις προσπάθειες εντοπισμού του ως άνω μάρτυρος προς επίδοση της κλήσης, κυρίως μέσω της ΕΠΟ, υπήρξε απροθυμία μέγιστη και ως προς τη συνδρομή από την ΕΠΟ, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι ο συγκεκριμένος εκτός από σύνδεσμος ακεραιότητας της ΕΠΟ ήταν και υπάλληλος της ΕΠΟ. Ο μάρτυς τυγχάνει άφαντος.

Ο προαναφερθείς μάρτυς Πιλάβιος δεν κατέθεσε κάτι ουσιαστικό. Ανέφερε ότι ως πρόεδρος της ΕΠΟ δεχόταν ενοχλήσεις σε θέματα ορισμού διαιτητών, όχι όμως από τους παρόντες κατηγορούμενους. Επίσης ανέφερε ότι δεχόταν και απειλές, χωρίς να κατονομάσει αυτούς που τον απειλούσαν. Ανέφερε ότι αυτός ανέδειξε το θέμα. Αυτό όμως είναι αβάσιμο διότι είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα. Υπό την πίεση αυτών των δημοσιευμάτων εστάλησαν οι εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ στην ΓΓΑθλητισμού και στην Εισαγγελία. Εάν δηλαδή δεν υπήρχε η πίεση των δημοσιευμάτων, οι εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ θα έμεναν στα συρτάρια της ΕΠΟ.

Η κατάθεση του Τεροβίτσα, αρχιδιαιτητή, οποίος ανέφερε ότι δεν δέχτηκε ποτέ πιέσεις για τον ορισμό διαιτητών. Σημειωτέον ότι ο ανωτέρω μάρτυς χαρακτηρίσθηκε από τον Κούγια ως άνθρωπος του συστήματος. Μάλιστα ο μάρτυς Κούγιας κατέθεσε ότι ο Τεροβίτσας σε αυτό οφείλει την εξέλιξή του. Ο Κούγιας επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν στο χώρο του ποδοσφαίρου μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία διαφεύγουν του ελέγχου της δικαιοσύνης και ότι τα γνωρίζει πλην όμως φοβάται να τα κατονομάσει. Επίσης ο μάρτυς Κούγιας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος Θωμάς Μητρόπουλος έχει κάνει ζημιά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Περαιτέρω ο μάρτυς Βαλαβάνης Κωνσταντίνος, υπάλληλος του ΣΔΟΕ, είπε ότι ελέχθηκαν οι λογαριασμοί του Περικλή Αμανατίδη (προπονητή), αλλά δεν βρέθηκαν ποσά που να κινούν υποψίες πέρα από κάποιες μικρές αποκλίσεις σε σχέση με τον μισθό του. Ο Βαλαβάνης τόνισε ότι δεν ελέχθηκαν λογαριασμοί των συγγενικών του προσώπων του Αμανατίδη. Για τους λοιπούς κατηγορούμενους ο μάρτυς ανέφερε ότι συγκεντρώθηκαν στοιχεία, πλην όμως δεν έτυχαν επεξεργασίας, λόγω εσωτερικών αναμορφώσεων του ΣΔΟΕ.

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, αδελφός του Θωμά Μητρόπουλου, ως μάρτυς υπερασπίσεως αυτού, κατέθεσε ότι ο Κούγιας είναι αναξιόπιστος καθόσον κάθε φορά καταθέτει διαφορετικά για το ίδιο θέμα. Επίσης ανέφερε ότι, σχετικά με τα ασυνήθιστα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο, ευκαιρίες χάνονται, παγκόσμια πρωταθλήματα έχουν χαθεί, πέναλτι χάνονται, κορυφαίοι παίκτες του κόσμου έχουν χάσει ευκαιρίες».

Πηγή: www.sport-fm.gr

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση