ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάρτι της Κέρκυρας στο Περιστέρι!

Πω πω μια Κέρκυρα! Οι νησιώτες «άλωσαν» το Περιστέρι (4-1), έχοντας τρομερή ευστοχία κόντρα στον κακό Ατρόμητο (που ολοκλήρωσε με 9 παίκτες), με τον Επστάιν να κάνει μεγάλη ζημιά στην πρώην ομάδα του. 

Θρίαμβος της Κέρκυρας στο Περιστέρι. 

Η Κέρκυρα πήρε άριστα με την απόδοσή της κόντρα στον Ατρόμητο, που είχε δύο αποβολές, (δεύτερη κίτρινη Κεϊτά στο 45’+3’ και Γκουγκούδη στο 66’ που έκανε «μαύρο» ντεμπούτο) επικρατώντας 4-1 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. 

Το σκορ άνοιξε ο Επστάιν στο 4’ και στο 63’ έφτιαξε το δεύτερο τέρμα των «Φαιάκων» που έγινε με αυτογκόλ του Λαζαρίδη ύστερα από γύρισμα του Γερμανού. Ο Ντουαλά έκανε το 3-0 στο 79ο λεπτό, ο Φυτανίδης μείωσε στο 82’ με κεφαλιά και ο Γεωργακόπουλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 87ο λεπτό. 

Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Μιχάλης Γρηγορίου, δεν πανηγύρισε κανένα από τα τέσσερα τέρματα κόντρα στην πρώην ομάδα του, παρά τη μεγάλη της νίκη. 

Το ματς 

Οι δυο ομάδες προερχόντουσαν από κακή περίοδο που είχε συνδυαστεί και με ανεπιτυχή αποτελέσματα και η ανάγκη για θετικό αποτέλεσμα ήταν μεγάλη. Η καλή ημέρα φάνηκε με το… καλημέρα για την Κέρκυρα και αντιθέτως η κακή για τον Ατρόμητο, που στόχευε σε ένα γρήγορο γκολ ώστε να διώξει από πάνω του την πίεση, αλλά οι «Φαίακες» πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Ο Ντιόγκο έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, κάνοντας στο 4’ εξαιρετική μπαλιά, με τον Επστάιν να βγαίνει ταχύτατα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. 

Ο Ατρόμητος, δεν κατάφερε, λοιπόν, να διώξει το άγχος από πάνω του και αντιθέτως γέμισε πολύ νωρίς με επιπλέον και αυτό ήταν εμφανές από τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών του, που έκαναν πολλά λάθη στο πρώτο μέρος και εμφανίστηκαν βραχυκυκλωμένοι στο δημιουργικό κομμάτι. Είχαν την κατοχή (59%-41%) στο πρώτο μέρος, αλλά όχι και την υπεροχή. Δεν έφθαναν όλα τα άλλα για τον Ατρόμητο, ήρθε και η (δικαιολογημένη και ανόητη) αποβολή του Κεϊτά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με αποτέλεσμα να έχουν οι Περιστεριώτες να ανέβουν ένα βουνό από εκείνο το σημείο και μετά. 

Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος, που είχε τον Κυριακίδη αντί του Βασιλείου πλέον στην ενδεκάδα του, μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση και με στόχο να κυκλοφορήσουν πιο γρήγορα την μπάλα και στα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου έγιναν αρκετά απειλητικός. Ωστόσο, αυτή τους η (καλή) εικόνα δεν κράτησε πολύ και δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το καλό διάστημα που είχαν. Ούτε με το σουτ του Τόνσο στο 52ο λεπτό, αλλά και με την κεφαλιά του Λε Ταλέκ στο 61ο λεπτό. 

Ουσιαστικά μέχρι εκείνο το σημείο διεκδίκησε κάτι θετικό από την αναμέτρηση η ομάδα του Γιώργου Κορακάκη, που λίγο μετά δέχθηκε και δεύτερο τέρμα από την Κέρκυρα, με τον Επστάιν να πληγώνει και πάλι την πρώην ομάδα του. Ο Γερμανός έκανε το γύρισμα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Λαζαρίδης προσπάθησε να διώξει και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σε εκείνο το σημείο τρεις τελικές και δύο γκολ! 

Ο Ατρόμητος παραδόθηκε στις ορέξεις της Κέρκυρας από εκεί και πέρα, καθώς τρία λεπτά μετά ήρθε και η αποβολή του Σπύρου Γκουγκούδη που δέχθηκε κι αυτός δικαιολογημένα δεύτερη κίτρινη (για δυνατό φάουλ στον Κόντο) και οι νησιώτες εκμεταλλεύτηκαν εξαιρετικά τα πολλά κενά που αντίκρισαν λόγω του αριθμητικού τους πλεονεκτήματος. Στο 79’ ο Παμλίδης συνεργάστηκε ωραία με τον Σπίνουλα και «έφτιαξαν» το τρίτο τέρμα της ομάδας τους που πέτυχε ο Ντουαλά σε εκτέλεση πιο εύκολη κι από πέναλτι. 

Ο Ούμπιντες στο 82’ εκτέλεσε φάουλ, ο Φυτανίδης έπιασε κεφαλιά σε ιδανικό τάιμινγκ, αλλά το τέρμα που πέτυχε δεν το πανηγύρισε καν, όπως είναι λογικό. Στο 86’, ύστερα από ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, όπου ο Ντουαλά βρήκε τον Γεωργακόπουλο που βρέθηκε φάτσα με τον Γκορμπούνοφ και τον νίκησε και έτσι γράφτηκε ο επίλογος του θριάμβου της Κέρκυρας στο Περιστέρι. 

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X