ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν τους βλέπει η Ξάνθη!

Τον... βύθισε στα «Πηγάδια». Η φοβερή και τρομερή Ξάνθη καθάρισε και τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, έχοντας σκόρερ τους Σολτάνι και Γιουνές και βρίσκεται προσωρινά μόνη της στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Θα ΠΑΣ και για… Champions League; Η φοβερή και τρομερή Ξάνθη καθάρισε και τον ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 2-0 στα «Πηγάδια» χάρη στα γκολ των Σολτάνι και Γιουνές. Μόνη της στη δεύτερη θέση ανέβηκε προσωρινά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αφήνοντας πίσω της στη βαθμολογία τόσο τον σημερινό της αντίπαλο όσο και τους υπόλοιπους διώκτες της! 

Πρώτη εντός έδρας νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς οι Ακρίτες είχαν μέχρι τώρα τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες όποτε αντιμετώπιζαν τους Ηπειρώτες στα «Πηγάδια». 

To ματς



Εξαιρετικός ο ρυθμός στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έπαιζε από τα πλάγια και προσπαθούσε να… τρυπήσει την άμυνα του ΠΑΣ, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν το κλασσικό τους παιχνίδι, δηλαδή στην κόντρα-επίθεση. 

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, η Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά στο ματς. Ο Βασιλακάκης βρήκε ωραία τον Γιουνές μέσα στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος έκανε κακό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει. Ο ΠΑΣ απάντησε στις φάσεις επτά λεπτά μετά, όταν ο Ζάιρο έστρωσε στον ολομόναχο Μπουκουβάλα μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πολύ ψηλά άουτ, ενώ στο 20’ η κεφαλιά του Γιάκου ήταν αδύναμη και ο Ζίφκοβιτς μπλόκαρε τη μπάλα. 

Δύο λεπτά μετά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ χάρη σε μια πολύ ωραία συνεργασία των παικτών του. Ο Βασιλακάκης έδωσε στον Τριάδη, ο οποίος σέντραρε με το εξωτερικό (!) και έδωσε έτοιμο γκολ στον Σολτάνι, με τον Αλγερινό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά-ψαράκι. Στο 30’ δε, η Ξάνθη είχε ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρει αλλά ο Γιουνές έχασε το κοντρόλ κι ενώ βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα άστοχο σουτ του Γιάκου και τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. 

Ο ΠΑΣ ήταν αναγκασμένος να παίξει πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος, καθώς βρισκόταν πίσω στο σκορ. Με την αρχή της επανάληψης, μάλιστα, απείλησαν αλλά ο Ντε Λούκας πρόλαβε με προβολή τον Ζάιρο που ήταν έτοιμος να εκτελέσει. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, η Ξάνθη κρατούσε εύκολα το προβάδισμά της και λίγο έλειψε στο 63’ να καθαρίσει το παιχνίδι αλλά το διαγώνιο σουτ του Τριάδη μέσα από την περιοχή, πέρασε λίγο άουτ. 

Τα λεπτά περνούσαν, ο ΠΑΣ αδυνατούσε να απειλήσει την εστία του Ζίφκοβιτς και οι γηπεδούχοι έπαιρναν ολοένα και περισσότερη ψυχολογία. Ωστόσο, οι Ηπειρώτες λίγο έλειψε να φέρουν το ματς στα ίσια στο 85ο λεπτό. Μετά από σύγχυση στα καρέ της Ξάνθης, η μπάλα στρώθηκε στον Ναδάλες, ο οποίος τελείωσε τη φάση με το… κακό του δεξί πόδι, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δεν κατάφερε να σκοράρει στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας της στο παιχνίδι και το πλήρωσε. Στο 88’ ο Γιουνές έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή, επιχείρησε το σουτ το οποίο κόντραρε στον Σκόνδρα και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. 

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Χατζητερζόγλου (78’ Παπαγεωργίου), Τριάδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λουσέρο, Σολτάνι (83' Λάζιτς), Γιουνές (90' Ράνος). 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Κοζορώνης (64’ Βιντάλ), Ακόστα, Γιάκος (75’ Ναδάλες), Ζάιρο, Μαμπουλού (76’ Κόντε). 

www.sport-fm.gr

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X