ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλο το ματς ένα δεκάλεπτο

Κέρκυρα και Ατρόμητος σκόραραν από μία φορά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια κόλλησαν στη μετριότητα και στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, μένοντας στο 1-1. Αποβλήθηκε ο Τουράμ στο 81'. 

Ένα ματς που αν δεν υπήρχε το πρώτο δεκάλεπτο, τότε δύσκολα θα το θυμόταν κάποιος μετά τη λήξη του διεξήχθη ανάμεσα σε Κέρκυρα και Ατρόμητο, με την ιστορία του να γράφεται στο πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο Φαίακες και Περιστεριώτες πέτυχαν από ένα γκολ. 

Συγκεκριμένα, ο Κόντος μόλις στο 5' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λε Ταλέκ έγινε αποδέκτης υπέροχης ομαδικής προσπάθειας των φιλοξενούμενων και ισοφάρισε, διαμορφώνοντας το 1-1 που αποδείχθηκε και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση. 

Στο υπόλοιπο του αγώνα οι δύο ομάδες δεν πήραν ρίσκα, προτίμησαν πρώτα απ' όλα να ηρεμήσουν τον τρελό ρυθμό του πρώτου εικοσάλεπτου, παρά να πετύχουν δεύτερο γκολ και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία κλασική ευκαιρία μέχρι τη λήξη. 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για τα όσα συνέβησαν στο 80', όταν ο Τουράμ έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Πλατέλλα και στη συνέχισε απώθησε με το χέρι του τα πρόσωπα των Λαζαρίδη και Κυβρακίδη που πήγαν να του ζητήσουν το λόγο και εύλογα είδε την κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους. 

Το ματς 

Καμία σχέση με παιχνίδι Super League δεν θύμιζαν τα όσα έγιναν στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς οι δύο ομάδες παρά τη διακοπή του πρωταθλήματος μπήκαν φουριόζες στο ματς με στόχο να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού, δίνοντας ένα πολύ γρήγορο ρυθμό στο ματς. 

Μόλις στο 3' ο Λημνιός εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Κουτζαβασίλη, αλλά το πλασέ του δεν ήταν το ιδανικό, δίνοντας τη δυνατότητα στον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει την μπάλα. 

Η τιμωρία για την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία των Περιστεριωτών ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με την Κέρκυρα να τιμωρεί την ανύπαρκτη μεσοαμυντική ισορροπία του αντιπάλου της. Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Γιώργου Κορακάκη δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα σε μια φάση που τα αμυντικά χαφ δεν υπήρχαν πουθενά, η μπάλα έφτασε στον Κόντο που με υπέροχη προσποίηση «ξάπλωσε» τον Κυβρακίδη και με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. 

Η απάντηση από πλευράς Περιστεριωτών ήταν άμεση, αφού μόλις στο 9' ο Λε Ταλέκ επέστρεψε στη δράση και στα γκολ. Έπειτα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια που οι φιλοξενούμενοι γύρισαν με ταχύτητα την μπάλα, ο Κυβρακίδης έδωσε έτοιμο γκολ στον Γάλλο που δεν... λάθεψε και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Τόνσο προσπάθησε με σουτ έξω από την περιοχή να φέρει την πλήρη ανατροπή των δεδομένων, αλλά ο Κουτζαβασίλης σε καίρια θέση δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει. 

Όπως ήταν φυσικό, ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά έπεσε, με τον αγωνιστικό χώρο να μην αποτελεί και σύμμαχο των προσπαθειών των παικτών των δύο ομάδων, με την Κέρκυρα να καταφέρνει να δημιουργήσει την καλύτερη ευκαιρία μέχρι το τέλος του α' μέρους, όταν ο Σπίνουλας με δυνατό σουτ στο 37' θέλησε να αιφνιδιάσει τον Γκορμπούνοφ, αλλά ο Λευκορώσος με διπλή προσπάθεια εξουδετέρωσε την προσπάθεια του δεξιού οπισθοφύλακα των γηπεδούχων. 

Φυσική συνέχεια του α' μέρους αποτέλεσε το β' ημίχρονο, με την μπάλα να είναι περισσότερη ώρα στον αέρα, παρά στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο που δεν βοηθούσε οποιαδήποτε ατομική πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών και οι δύο τερματοφύλακες είχαν ένα ξεκούραστο μεσημέρι. 

Η πιο αξιόλογη στιγμή του ματς δεν καταγράφεται καν ως τελική προσπάθεια σημειώθηκε στο 55', όταν ο Τουράμ έγινε δέκτης εξαιρετικής κάθετης πάσας του Ζορμπά, ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε και τον Γκορμπούνοφ, αλλά εκεί που γύρισε την μπάλα υπήρχαν μόνο παίκτες των φιλοξενούμενων. 

Το μοναδικό περιστατικό που αξίζει να σημειωθεί για τα εναπομείναντα λεπτά ήταν η «έκρηξη» του Τουράμ στο 80'. Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Πλατέλλα και οι Λαζαρίδης και Κυβρακίδης πήγαν να του ζητήσουν τον λόγο, με αποτέλεσμα ο παίκτης των γηπεδούχων να τους απωθήσει με το χέρι του και να αντικρίσει δίκαια την κόκκινη κάρτα του Αρετόπουλου. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης - Σπίνουλας, Ιωάννου, Ντιμιτρόφσκι, Ζαραδούκας (51' Γκόμες) – Νίκιτς (46' Ανδρεόπουλος), Σιόντης - Γεωργίου, Ζορμπάς (85' Ντουαλά), Κόντος – Τουράμ 

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ - Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης (83' Μπίτολο) - Μπάγκα, Κεϊτά (71' Κυριακίδης) - Λημνιός, Τόνσο, Μπρίτο (59' Πλατέλλας) - Λε Ταλέκ 

www.sport-fm.gr

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση