ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με πρωταγωνιστή τον Πάρντο

Πώς… πιάνεται η ευκαιρία από τα μαλλιά έδειξε ο Φελίπε Πάρντο!

Ο Κολομβιανός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσε ο Πάουλο Μπέντο, να τον χρησιμοποιήσει και στα 90’ του ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά, σκοράροντας δύο φορές στο 3-0 των Πειραιωτών απέναντι στους Κρητικούς, δείχνοντας στον Πορτογάλο τεχνικό πως μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν!

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί το άλλο γκολ, με τον Νορβηγό να έχει αφήσει -οριστικά πια- πίσω τον σοβαρό τραυματισμό του.

Αν και φάνηκε να… καθαρίζουν νωρίς, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5’, οι Πειραιώτες ζορίστηκαν στη συνέχεια, αλλά με ένα ξέσπασμα μεταξύ 66’-68’, έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση, στην πρεμιέρα τους στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πολλά κέφια από την πλειοψηφία πιτσιρικάδων και παικτών με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής που χρησιμοποίησε ο Μπέντο, εξαιρετικός ο Ρομαό.

Με αρκετούς πιτσιρικάδες και παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, παρέταξε, όπως αναμενόταν, τον Ολυμπιακό ο Πάουλο Μπέντο. Στο 4-2-3-1 του Πορτογάλου τεχνικού, ο Λεάλι ήταν -για πρώτη φορά σε εγχώριο αγώνα- κάτω από τα γκολπόστ, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί (που πήρε χρόνο συμμετοχής με τον ΠΑΟΚ) ξεκίνησε για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας, στο αριστερό αγωνίστηκε ο Ρέτσος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σιόβας και Βιάνα. Ντεμπούτο στην ενδεκάδα για τον Ρομαό στα χαφ, στο πλάι του Μπουχαλάκη, αριστερό εξτρέμ ήταν ο Μάριν, δεξί ο Πάρντο και ο Ντομίνγκες κινούταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Όσκαρ Καρντόσο.

Το ματς

Με ένταση στο παιχνίδι του, ταχύτητα και… λύσσα να ανακτά -και να κρατά- μπάλα (70% κατοχή στο πρώτο 45λεπτο), ο Ολυμπιακός επέβαλε την κυριαρχία του από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με τον Πλατανιά. Με τους Ρομαό και Μπουχαλάκη να κερδίζουν κατά κράτος τη «μάχη» του κέντρου, οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους Κρητικούς στο μισό γήπεδο από το ξεκίνημα, προκειμένου να πετύχουν γρήγορα γκολ. Και αυτό ακριβώς έκαναν… Μόλις στο 5’, ο Τσόρι Ντομίνγκες έβγαλε από δεξιά ωραία μπαλιά στον Πάρντο, με τον Κολομβιανό να πιάνει ένα πολύ όμορφο σουτ και να ανοίγει το σκορ.

Από το 15’ και μετά, ο Γιώργος Παράσχος είδε τους παίκτες να… σφίγγουν τη διπλή άμυνά τους, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ζορίζεται να απειλήσει, σταματώντας, ταυτόχρονα, να είναι κινητικός. «Βρήκε» φάσεις μεν, με το τρομερό, ψηλοκρεμαστό σουτ του Καρντόσο στο 20’, αλλά και με την κεφαλιά του Σιόβα στο 24’, αλλά σταμάτησε να… περιτριγυρίζει τη μεγάλη περιοχή του Κοκκαλά, που δεν κινδύνεψε ξανά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αντίθετα, οι Κρητικοί ήταν αυτοί που… ξεμύτισαν και χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση, ανησύχησαν με τα σουτ των Ντεβέσα (32’) και Ντίνα (37’) τον Λεάλι.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με νέο σουτ του Ντίνα από αριστερά, που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Ιταλός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, με τον Μπέντο να φωνάζει στους παίκτες του να… ξυπνήσουν! Τελικά, τους πήρε, περίπου, ένα δεκάλεπτο για να απειλήσουν για πρώτη φορά μετά την κεφαλιά του Σιόβα στο 24’, με φάση… καρμπόν! Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βιάνα πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κοκκαλάς σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή! Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο, όπου ο Πλατανιάς… πραγματικά ξεθάρρεψε, βλέποντας πως μπορεί να κάνει το «μπαμ», κινώντας τα νήματα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά δίχως να καταφέρνει να φανεί ουσιαστικά απειλητικός. Για να φτάσουμε στο «ερυθρόλευκο» ξέσπασμα…

Στο 66’, έπειτα από σέντρα του Σιόβα(!) από αριστερά, ο Πάρντο έπιασε μια πολύ ωραία κεφαλιά, νικώντας για δεύτερη φορά τον γκολκίπερ του Πλατανιά για το 2-0 και στο 68’, ο Ελαμπντελαουί έκανε ένα από τα συνηθισμένα σπριντ του (που τόσο έλειψαν στον Ολυμπιακό) από δεξιά, σούταρε και «καθάρισε» τη νίκη των γηπεδούχων, δείχνοντας ο ίδιος ότι επέστρεψε για τα καλά μετά τον τραυματισμό του. Ο Τσόρι δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ ως το τέλος, παρότι έψαξε… με τα μανίας το γκολ και το 3-0 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα, με την ομάδα του Πειραιά να ξεκινάει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδας.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ρομαό (76’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Ντομίνγκες, Μάριν (64’ Μανθάτης), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Βιάνα, Ρέτσος, Πάρντο.

Στον πάγκο έμειναν: Χουτεσιώτης, Μιλιβόγεβιτς, Φιγκέιρας, Σεμπά, Ιντέγε.

Πλατανιάς: (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Στάθης, Κάργας, Μπανανά, Γιορέντε, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα, Ντίνας (72’ Βάντερσον), Γουνδουλάκης, Ηλιάδης (67’ Τσουράκης), Ντιλαβέρ.

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Πηγή: www.sport-fm.gr

 

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X