ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χωρίς γκολ το Ατρόμητος-ΑΕΚ

Χωρίς γκολ (0-0), αλλά με πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για τον Τραϊανό Δέλλα όσο και τον Τιμούρ Κετσπάγια ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση στο Περιστέρι, ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ.

Έπειτα ένα α' ημίχρονο που ήταν... ασορτί με το φιλικό χαρακτήρα του ματς, αλλά και με την απουσία οπαδών, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τη σπουδαιότερη ευκαιρία με τον Λημνιό (32') να μην μπορεί να πλασάρει εύστοχα σε τετ-α-τετ τον Μπάρκα που έπαιξε για πρώτη φορά -έστω και ανεπίσημα- ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ των Μάνταλου, Γκάλο και Μπακασέτα.

Το β' μέρος αποτέλεσε μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, καθώς η «Ένωση» ανάγκασε τον Ατρόμητο σε παθητικό ρόλο, χάνοντας πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όπως το τετ-α-τετ του Μπακασέτα (62'), την κοντινή κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι (63') από κόρνερ του Μάνταλου και στο 76' με φάουλ του Μπακασέτα.

Ο μοναδικός λόγος που η ΑΕΚ έμεινε στο... μηδέν ακούει στην παρουσία του Γκορμπούνοφ που ύψωσε... τείχος σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Πατίτο και Πλατέλλας όταν μπήκαν στο ματς, ανέβασαν όλη την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, γεγονός που προσμετράται στα θετικά αποτελέσματα για τον Γεωργιανό κόουτς.


Το ματς


Ενδεικτικό του γενικότερου σκηνικού του ματς, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και με έντονη ζέστη, οι δύο ομάδες δεν έπιασαν υψηλούς ρυθμούς στα πρώτα λεπτά του ματς, με τους δύο τερματοφύλακες να έχουν ένα πολύ ήσυχο απόγευμα.

Η ΑΕΚ είχε μια ελαφριά υπεροχή, αλλά χωρίς να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Γκορμπούνοφ, αλλά στο 23’ ο Γκάλο ανησύχησε τον Λευκορώσο με ένα δυνατό σουτ που τελικά μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ατρόμητου.

Ωστόσο, η κορυφαία στιγμή του α’ ημιχρόνου άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Γροντής με πολύ ωραία κάθετη πάσα βρήκε στην κίνηση τον Λημνιό, εκείνος πλάσαρε τον Μπάρκα, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το β’ ημίχρονο αποτέλεσε μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, καθώς οι παίκτες και των δύο ομάδων φαινόταν ότι έβρισκαν ρυθμό και εφάρμοζαν με μεγαλύτερη συνέπεια τις οδηγίες των προπονητών τους και κατά κύριο λόγο οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια που πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το δείγμα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Στο 62’ ο Μπακασέτας έκλεψε την μπάλα έπειτα από πίεση που άσκησε στους αμυντικούς των Περιστεριωτών, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Γκορμπούνοφ, αλλά ο Λευκορώσος απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Από αυτή τη στημένη φάση, λίγο έλειψε η ΑΕΚ να ανοίξει το σκορ, με τον Μάνταλο να εκτελεί κόρνερ και τον Λαμπρόπουλο να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τη δεύτερη ο Τσιγκρίνσκι, αλλά και πάλι ο Γκορμπούνοφ ήταν «παρών».

Στο 76’ ο έμπειρος γκολκίπερ των γηπεδούχων νίκησε και πάλι τον Μπακασέτα σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, ενώ το σουτ του Τσιγκρίνσκι στην επιστροφή βρήκε στα σώματα.

Στο διάστημα αυτό, Πατίτο και Πλατέλλας είχαν ανεβάσει επίπεδο την απόδοση της ΑΕΚ, θέτοντας έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Τιμούρ Κετσπάγια. Στο 85’ σημειώθηκε μια αξιοσημείωτη στιγμή, καθώς ο Σπάθας (ρέφερι της αναμέτρησης) υπέδειξε πέναλτι υπέρ της «Ένωσης» για χέρι του Φυτανίδη στην περιοχή, αλλά κατόπιν συνεννόησης με τον βοηθό, πήρε πίσω την απόφασή του, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ατρόμητος: 35. Γκορμπούνοφ, Μπίτολο (78' Φυτανίδης) , Κοντοές (68' Ζησόπουλος), Λαζαρίδης (62' Ντιγκινί), Κιβρακίδης (78' Γκουγκούδης), Μπάγκα (89' Κεϊτά), Μπρίτο (46' Βασιλείου), Ούμπιντες, Λημνιός (60' Κατράνης), Γροντής (80' Φυτανίδης), Λε Ταλέκ (67' Παπαδόπουλος)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο (70' 27. Μπακάκης), Κολοβέτσιος (58' Λαμπρόπουλος), Τσιγκρίνσκι (77' Μανωλάς), Ντίας (72' Ντίντακ), Σιμόες (46' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον (78' Τζανετόπουλος), Βάργκας (60' Πλατέλλας), Μάνταλος (67' Ροντρίγκες), Μπακασέτας, Αλμέιδα (74' Πέκχαρτ).

Πηγή: www.sport-fm.gr

Σούπερ Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X