ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τυνησία: Σφήνα ανάμεσα στους Ευρωπαίους

Μόλις μια νίκη σε τέσσερις συμμετοχές σε τελική φάση Μουντιάλ μετρούν οι Τυνήσιοι

Έξι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο γαλλικό πρωτάθλημα αποτελούν και τα δυνατά όπλα της Τυνησίας η οποία θα επιχειρήσει να μπει σφήνα ανάμεσα σε Αγγλία και Βέλγιο στον έβδομο όμιλο. Αυτή θα είναι η πέμπτη παρουσία της σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου, προσδοκώντας πρωτίστως στο να φτάσει σε έστω μια νίκη η οποία θα είναι η δεύτερη στην ιστορία. Τέσσερις ισοπαλίες και εφτά ήττες βαραίνουν τις προσπάθειες της Τυνησίας στις προηγούμενές της συμμέτοχες σε Μουντιάλ, ούσα τη δεδομένη στιγμή στη 14η θέση της κατάταξης της FIFA.

 

Αντίπαλοι: 18/6 Αγγλία, 23/6 Βέλγιο, 28/6 Παναμά

 

Με στόχο να μπει σφήνα ανάμεσα σε Αγγλία και Βέλγιο, η Τυνησία επιστρέφει σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου μετά από δύο δώδεκα χρόνια. Η πρόκριση είχε οριακό χαρακτήρα μιας και υπερτέρησε του Κονγκό μόλις ένα βαθμό, ούσα αήττητη σε έξι αγώνες του πρώτου ομίλου της Αφρικανικής ηπείρου. Στα δύο φιλικά προετοιμασίας που έδωσε στα τέλη Μαρτίου επικράτησε με ένα γκολ διαφορά και μηδέν παθητικό, γεγονός που δείχνει τον προσανατολισμό της, δίνοντας έμφαση στα μετόπισθεν. Σημαντική απώλεια είναι ο Γιούσεφ Μσακνί ο οποίος τραυματίστηκε στους χιαστούς συνδέσμους, όντας ο πρώτος σκόρερ της Τυνησίας στην προκριματική φάση της διοργάνωσης. Η μια νίκη σε τέσσερις παρουσίες σε παγκόσμιο κύπελλο δεν αποτελεί παράσημο για την Αφρικανική χώρα, η οποία θα ριχτεί άμεσα στα βαθιά αντιμετωπίζοντας τα φαβορί σε ένα εξαήμερο.

 

ΑΣΤΕΡΙ: Ουαχμπί Κάζρι

Ο 27χρονος επιθετικός της Ρεν έχει προλάβει να φτάσει σε διψήφιο αριθμό γκολ με το εθνόσημο μετά από 22 εμφανίσεις. Από το 2008 αγωνίζεται στην Ευρώπη με πέρασμα και από την Πρέμιερ Λιγκ, όπου φόρεσε τη φανέλα της Σάντερλαντ για τρεις σεζόν. Οι απαιτήσεις από τον Κάζρι είναι αυξημένες μετά τον τραυματισμό του Γιούσεφ Μσακνί.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ναμπίλ Μαλούλ

Ο 55χρονος τεχνικός πραγματοποιεί το τρίτο και σαφέστατα πιο επιτυχημένο πέρασμά του από τον πάγκο της εθνικής Τυνησίας. Είναι λάτρης του σχηματισμού 4-2-3-1 και στο παλμαρέ του βρίσκονται δύο πρωταθλήματα Τυνησίας και ένα Αφρικανικό Τσάμπιονς Λιγκ με την Εσπεράνς Τινίς. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στη Γερμανία και το Ανόβερο, ενώ έκλεισε την καριέρα του στην Αλ Αχλί.

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Η παρθενική συμμετοχή της Τυνησίας σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου καταγράφηκε το 1978, με το ποδαρικό στη διοργάνωση να γίνεται με το δεξί καθώς επικράτησε του Μεξικού με 3-1. Ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα νίκη της Αφρικανικής χώρας στο θεσμό και παρά το γεγονός ότι καταμέτρησε τρεις σερί παρουσίες από το 1998 μέχρι το 2006. Μετά από διάλειμμα δύο διοργανώσεων, οι Τυνήσιοι επανέρχονται στο προσκήνιο, προσδοκώντας σε καλύτερο απολογισμό από τη μια ισοπαλίες και τις δύο ήττες, στα δύο τους τελευταία οδοιπορικά σε παγκόσμιο κύπελλο. Στη Ρωσία, η Τυνησία θα βρει παλιούς γνώριμους μιας και το 1998 αντιμετώπισε την Αγγλία χάνοντας με 2-0, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από το Βέλγιο.

 

H 23μελής αποστολή έχει ως εξής:

  1. Μουέζ Χασέν
  2. Αμέν Μπαθλουθί
  3. Φαρούχ Μπεν Μουσταφά
  4. Αμντί Ναγκέζ
  5. Ντίλαν Μπρον
  6. Ραμί Μπεντουί
  7. Γιόχαν Μπεναλουανέ
  8. Γιασίν Μεριά
  9. Σιαμ Μπεν Γιούσεφ
  10. Ουσάμα Χανταντί
  11. Αλί Μαλούλ
  12. Έλις Σκιρί
  13. Μοχάμεντ Μπεν Αμόρ
  14. Γκαλένε Χαλάλι
  15. Αχμέτ Καλίλ
  16. Φεράνι Σάσι
  17. Σαϊφεντίν Ελ Καούι
  18. Φακερντίν Γιούσεφ
  19. Ανίς Μπαντρί
  20. Μπασέμ Σραρφί
  21. Ουάχμπι Καζρί
  22. Ναϊμ Σλίτι
  23. Σάμπερ Καλίφα
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS