ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μουντιάλ: Συνέχεια με τέσσερις αγώνες

Γαλλία, Αργεντινή και Κροατία ρίχνονται στη μάχη

24sports team

info@24sports.com.cy

Τέσσερις ενδιαφέροντες αγώνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββάτου, δύο στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου και ισάριθμες για τον τέταρτο.

Νωρίς το μεσημέρι (13:00) η Γαλλία θα αναμετρηθεί με την Αυστραλία που θέλει φυσικά να κάνει την έκπληξη ενώ στις 16:00 ο Μέσι θα κάνει ντεμπούτο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς η Αργεντινή θα κοντραριστεί με την έκπληξη του Euro 2016, Ισλανδία.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με το ματς του Περού κόντρα στη Δανία του Κρίστιαν Έρικσεν, με τη σέντρα να είναι προγραμματισμένη στις 19:00 και η αυλαία της τρίτης μέρας θα κλείσει με το ματς της Κροατίας κόντρα στη Νιγηρία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου (16/6):

Γαλλία – Αυστραλία (13:00)

Οι διακρίσεις της Γαλλίας στα δύο τελευταία επίσημα τουρνουά, ο προημιτελικός στο προηγούμενο Μουντιάλ όπου αποκλείστηκε από τη Γερμανία και η ήττα στον τελικό του Euro που έγινε στα γήπεδά της, άνοιξαν την όρεξη. Στόχος της να πάει ψηλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε ανοιχτά για τετράδα σε σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του.

Οι εμφανίσεις της στα φιλικά προετοιμασίας έδειξαν μεν επιθετικά αρετές αλλά άφησαν αρκετά ερωτηματικά μεσοαμυντικά και ο Ντεσάν δείχνει πως δεν έχει κατασταλάξει ακόμα εντελώς στις επιλογές του τόσο σε πρόσωπα όσο και σε διάταξη.

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αντάλια πραγματοποίησε την προετοιμασία της η Αυστραλία, στο ενδιάμεσο πετάχτηκε ως την Αυστρία για τη φιλική νίκη με 4-0 επί της Τσεχίας ενώ στο δεύτερο και τελευταίο τεστ επιβλήθηκε με 2-0 της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη το περασμένο Σάββατο.

Το 2×2 θα μπορούσε να ρίξει στάχτη στα μάτια πολλών, η Αυστραλία όμως παρά τις ισάριθμες νίκες δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, κόντρα στους Τσέχους έκανε γκολ και τις 4 σοβαρές ευκαιρίες που δημιούργησε ενώ απέναντι στους Ούγγρους ήταν πραγματικά απογοητευτική, «πολύ κακή» τη χαρακτήρισε ο προπονητής της.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γαλλία(4-3-3): Λορίς – Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ – Καντέ, Πογκμπά, Τολισό – Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Μ’ Μπαπέ.

Αυστραλία (4-2-3-1): Ράιαν – Ρίσντον, Μίλιγκαν, Σέινσμπουρι, Μπέχιτς – Μόι, Λουόνγκο – Λέκι, Ρόγκιτς, Κρουζ – Νάμπουτ.

Αργεντινή – Ισλανδία (16:00)

Η Αργεντινή μπαίνει στη μάχη για το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία της. Καλείται να ξεχάσει τις εμφανίσεις της στα προκριματικά, σε ελάχιστα παιχνίδια ικανοποίησε, γενικά οφείλει να ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο απόδοσης της.

Στα φιλικά από την αρχή του έτους συνέχισε να είναι μέτρια, το Μάρτιο νίκησε 2-0 στο Μάντσεστερ την Ιταλία που ψαχνόταν, λίγες μέρες αργότερα, χωρίς Μέσι, διασύρθηκε 6-1 από την Ισπανία εκτός. Για εκείνο το παιχνίδι το μάρμαρο το πλήρωσε ο μπακ Μπούστος που δεν κλήθηκε, ωστόσο η εικόνα όλης της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική.

Εκτοτε μετά το λάθος σχεδιασμό και την ακύρωση του αγώνα με το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, έδωσε μόλις ένα παιχνίδι, εντός με την πολύ κατώτερη Αϊτή (29/05) την οποία διέλυσε 4-0 με χατ τρικ Μέσι και ένα γκολ του Αγουέρο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό, ο Σαμπαόλι θα την παρατάξει κόντρα στην Ισλανδία χωρίς πρόβα τζενεράλε.

Το παραμύθι συνεχίζεται για την Ισλανδία, που θα γίνει και επισήμως η μικρότερη χώρα που λαμβάνει μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο (περίπου 350.000 κάτοικοι). Η ποδοσφαιρική της ανέλιξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και η πορεία της στο προηγούμενο Euro, όπου έχασε στα προημιτελικά από τη διοργανώτρια Γαλλία (5-2), δεν ήταν παρά μόνο η αρχή.

Σημαντικό ότι κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και να τερματίσει πρώτη σε ένα δύσκολο για τα δεδομένα της προκριματικό όμιλο, από τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά από ομάδες όπως η Κροατία, η Τουρκία, η Ουκρανία και η Φινλανδία.

Τα φιλικά δεν είναι σίγουρα το δυνατό της σημείο, με τον Χαλγκρίμσον να συνηθίζει να κάνει πολλές δοκιμές. Χαρακτηριστικό ότι δεν έχει κερδίσει κανένα από το Νοέμβρη και μετά (0-2-4), με πιο πρόσφατα αυτά στις αρχές του μήνα κόντρα σε Νορβηγία (2-3) και Γκάνα (2-2).

Πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή (4-4-2): Καβαγέρο – Σάλβιο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταγλιαφίκο – Μέσα, Μασεράνο, Μπίγλια, Ντι Μαρία – Μέσι, Αγουέρο.

Ισλανδία (4-2-3-1): Χαλντόρσον – Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Αρνασον, Μάγκνουσον – Γκούναρσον, Χάλφρεντσον – Μ. Γκούντμουντσον, Μπ. Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον – Μπιόβαρσον.

Περού – Δανία (19:00)

Το Περού επιστρέφει ύστερα από 36 χρόνια σε τελική φάση Μουντιάλ με τεράστιο ενθουσιασμό και προσμονή για κάτι καλό. Ονειρική πορεία στα προκριματικά, κάτι που έχει ανεβάσει ιδιαίτερα υψηλά τον πήχη, αφού μίνιμουμ στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ολοκλήρωσε επιτυχώς την προετοιμασία του, αήττητο και στα τρία φιλικά, δίνοντας συνέχεια στο ασύλληπτο σερί για τα δεδομένα του, δηλαδή στο 10-5-0 που αποτελεί και ρεκόρ, με τελευταία ήττα προ διετίας από την Βραζιλία (0-2). Στο τελευταίο του δείγμα δεν έπεισε κόντρα στη Σουηδία, ήταν αρκετά νωθρό στο α’ μέρος, κινδύνευσε αρκετά, αλλά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν. Στο δεύτερο ημίχρονο μετρίασε κάπως την κατάσταση, έγινε κάπως πιο απειλητικό αλλά το ματς κόλλησε δίκαια στο 0-0.

Με απολογισμό 2-2-0 στα φιλικά από το Μάρτιο κι έπειτα η Δανία, ταξίδεψε στη Ρωσία με την καλύτερη ψυχολογία. Αξιοσημείωτο το ότι δε δέχθηκε γκολ σε κανένα από τα τέσσερα. Στο τελευταίο, μάλιστα, νίκησε με 2-0 το Μεξικό, χάρη στα γκολ των Γιουσούφ Πόουλσεν (71΄) και Κρίστιαν Ερικσεν (74΄), ενώ στο προηγούμενο είχε μείνει στο 0-0 με τη Σουηδία.

Αγνοεί την ήττα από τον Οκτώβριο του 2016, όταν έχασε από το Μαυροβούνιο εντός έδρας με 0-1 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτοτε τρέχει ένα αήττητο σερί 8-7-0 σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια.

Πιθανές ενδεκάδες:

Περού (4-3-3): Γκαλέσε- Αντβίνκουλα, Ράμος, Ροντρίγκες, Τράουκο- Τάπια, Γιοτούν, Φλόρες- Καρίγιο, Φαρφάν, Κουέβα.

Δανία (4-2-3-1): Σμάιχελ – Ντάλσγκααρντ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Λάρσεν – Κβιστ, Ντιλέινι – Πόουλσεν, Ερικσεν, Σίστο – Γιόργκενσεν

Κροατία – Νιγηρία (22:00)

Η Κροατία πάει με συγκρατημένη αισιοδοξία στο Μουντιάλ. Γνωρίζει ότι έχει δυνατότητες και ένα γκρουπ έμπειρων και προικισμένων ποδοσφαιριστών με κομβικό ρόλο σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες (Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς, Πέρισιτς), αλλά στις προηγούμενες διοργανώσεις δεν δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν. Έχοντας αποτύχει στα Euro 2012-2016 και στο Μουντιάλ του 2014, οι «βατρένι» τηρούν χαμηλούς τόνους και σε πρώτη φάση ο στόχος είναι η πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς.

Κροατία χωρίς εντάσεις και αναταράξεις δεν γίνεται, έτσι και σε αυτήν την προκριματική φάση υπήρξε αλλαγή ομοσπονδιακού τεχνικού, πριν το κρίσιμο ματς του Οκτώβρη στην Ουκρανία ανέλαβε ο Ζλάτκο Ντάλιτς στη θέση του Αντε Τσάτσιτς, τελικώς η πρόκριση ήρθε άνετα στα μπαράζ εις βάρος της Ελλάδας (4-1, 0-0).

Στο Μουντιάλ του 2014 η Νιγηρία έκανε τη σχετική έκπληξη, πέρασε στους «16» από όμιλο με Αργεντινή, Βοσνία και Ιράν, για να αποκλειστεί κατόπιν εύκολα από τη Γαλλία με 2-0. Την Αργεντινή την βρίσκει ξανά στον όμιλο και μάλιστα για τρίτη σερί διοργάνωση, την κέρδισε τον περασμένο Νοέμβριο σε φιλική αναμέτρηση με 4-2 και έκτοτε δημιουργήθηκε μια υπέρμετρη αισιοδοξία για καλή πορεία στο επερχόμενο Μουντιάλ και την πρόκριση για τρίτη συνολικά φορά στους «16» (η πρώτη το 1994).

Ο ενθουσιασμός πάντως κάπως κόπασε μετά τις μέτριες εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας και την αδυναμία να βρει το εύκολο γκολ, μόλις μία νίκη σε πέντε αγώνες, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Ρωσίας ηττήθηκε 1-0 από την Τσεχία (6/6 ) επί αυστριακού εδάφους. Το πρόβλημα των Νιγηριανών στα φιλικά προετοιμασίας εντοπίστηκε στα αργά αμυντικά άκρα αλλά και στην αδυναμία στο παιχνίδι ψηλά, καθώς δέχθηκε γκολ από στατικές φάσεις.

Πιθανές ενδεκάδες:

Κροατία (4-2-3-1): Σούμπασιτς – Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς – Μόντριτς, Ράκιτιτς – Ρέμπιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς – Μάντζουκιτς.

Νιγηρία (4-2-3-1): Ουζόχο – Σέχου, Τρόοστ-Εκόνγκ, Ομέρουο, Ιντόβου – Εντίντι, Ετέμπο – Μόουζες, Ομπι Μίκελ, Ιγουόμπι – Ιγκαλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
X
X