ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Με... fastrack το 2026

Μια από τις πλέον σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στο κογκρέσο της FIFA είναι η διαδικασία εξπρές που θα ακολουθηθεί για την επιλογή της διοργανώτριας του μουντιάλ μαμούθ του 2026.

Ως γνωστό λήφθηκε απόφαση να διεξαχθεί με 48 ομάδες και επέλεξαν να επιλέξουν τη χώρα που θα το διοργανώσει οκτώ χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 11/8 θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες, με μόνη σίγουρη αυτή των ΗΠΑ-Μεξικού- Καναδά που είναι ήδη το φαβορί. Μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα γίνει η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από τις αρμόδιες επιτροπές και τον Ιούνιο του ίδιους έτους θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Είναι αυτονόητο πως για ένα τέτοιο μουντιάλ πρέπει να επιλεγεί μια χώρα που να μπορεί να το διοργανώσει και δεδομένα οι ΗΠΑ έχουν τις υποδομές. Από το 1994 που το διοργάνωσαν για πρώτη φορά, το ποδόσφαιρο έχει γνωρίσει ανάπτυξη στη χώρα αν και ακόμα απέχει ασφαλώς από την Ευρώπη. Τονίζουμε πως χώρες από Ευρώπη και Ασία δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν υποψηφιότητα, καθώς πήραν τις δυο επόμενες σε Ρωσία (2018) και Κατάρ(2022). Η Κίνα ετοιμάζεται να χτυπήσει το 2030 πάντως.

Ομάδες: Τελευταία Ενημέρωση

Από το Μουντιάλ στη Segunda Division

Από το Μουντιάλ στη Segunda Division

Στην Β’ κατηγορία της Ισπανίας και την Ρεάλ Οβιέδο θα συνεχίσει την καριέρα του ο διεθνής Παναμέζος, Έντγκαρ Ζοέλ Μπαρσένας ...
24sports team
 |  ΟΜΑΔΕΣ
X