ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος στο μουντιάλ ο Πικέ

Την απόφαση όπως αποχωρήσει από την εθνική Ισπανίας μετά το μουντιάλ της Ρωσίας και σε ηλικία 31 ετών ανακοίνωσε με δηλώσεις του ο Ζεράρ Πικέ.

Ο αμυντικός της Μπαρσελόνα αιτιολόγησε την απόφασή του στο γεγονός πως αρκετός κόσμος δεν τον θέλει να αγωνίζεται με τη «Ρόχα».

«Δίνω κάθε φορά όλα όσα έχω στο γήπεδο, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως είναι καλύτερο να μην είμαι εδώ. Μετά τη Ρωσία θα έχει κλείσει ένας κύκλος για μένα».

Η ρίζα του προβλήματος του Πικέ με μερίδα κόσμου είναι πολιτική και έχει να κάνει με την εκπεφρασμένη θέση του παίκτη υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Άποψη που τον κάνει δημοφιλή στη Βαρκελώνη, όχι όμως στη Μαδρίτη και σε άλλες αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας που αντιτίθενται σε κάτι τέτοιο.

Στον αγώνα με την Αλβανία, παρουσιάστηκε με κομμένο τη φανέλα με αποτέλεσμα να μη φαίνονται τα χρώματα της Ισπανίας, όμως η ίδια η ομοσπονδία ανέφερε πως αυτό έγινε γιατί δεν τον βολεύει το μακρύ που φορούσαν οι άλλοι και αυτό το έχουν κάνει στο παρελθόν και άλλοι παίκτες. Ουσιαστικά, κάλυψε τον ποδοσφαιριστή.

«Δεν είναι μια απόφαση της στιγμής, το έχω σκεφτεί πολύ. Δεν έχει σχέση με ό,τι έγινε σήμερα. Είναι επειδή πάντα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και ενώ κάποιοι με ευχαριστούν, κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως δεν είναι σωστό να είμαι εδώ. Πρέπει να δώσουμε και χώρο σε μικρότερους παίκτες. Θα είμαι 31 και έχω κερδίσει τα πάντα. Θα προσπαθήσω να φτάσω τις 100 συμμετοχές και να κερδίσω το μουντιάλ, που είναι το πιο σημαντικό».

X
X