ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Σε μαύρη λίστα 450 χούλιγκαν ενόψει Μουντιάλ

Η ρωσική αστυνομία αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στα γήπεδα του Μουντιάλ σε άτομα που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε περιστατικά αθλητικής βίας.

«Μπλόκο» σε μερίδα οπαδών που έχει διαπράξει εγκλήματα αθλητικής βίας στο παρελθόν έβαλε η Ρωσία.

Περισσότεροι από 450 οπαδοί από διάφορες χώρες δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα που θα διεξαχθούν ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ως μέτρο ασφαλείας της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, 467 άτομα δεν συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα κριτήρια για την έκδοση της ταυτότητας οπαδού που απαιτείται για την είσοδο στα γήπεδα.

Μάλιστα, θα χρησιμοποιηθεί υπηρεσία αναγνώρισης προσώπων, ώστε να αναγνωριστούν ακόμα περισσότεροι γνωστοί χούλιγκανς, σε συνεργασία με τις αρχές άλλων χωρών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας και καταπολέμησης της διαφθοράς της ρωσικής κυβέρνησης, Βλαντιμίρ Τσερνίκοφ: «Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τον κόσμο και όχι να διεγείρει οπαδική βία. Καταλαβαίνουμε πως υπάρχει πρόβλημα, αλλά σήμερα, δουλεύουμε ταχύτατα με τους εκπροσώπους των συνδέσμων οπαδών που βρίσκονται στη χώρα μας, όπως της Μάντσεστερ, της Λίβερπουλ και της Τσέλσι».

Fans: Τελευταία Ενημέρωση

X