ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

FIFPro: Απαιτεί ξεκούραση για τους παίκτες

Πως μπορεί να επηρεάσει την Κύπρο

Μια πρόταση που μπορεί να υποχρεώσει και την ΚΟΠ να προσαρμόσει το καλεντάρι των πρωταθλημάτων της ετοιμάζεται να κάνει η FIFPro, καθώς ζητά όπως υπάρχει ελάχιστος χρόνος ξεκούρασης διάρκειας ενός μήνα για τους αθλητές ανάμεσα στις αγωνιστικές περιόδους.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, 15 ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν με τις Εθνικές του στο μουντιάλ, επέστρεψαν σε δράση σε διάστημα δυο έως τεσσάρων εβδομάδων για να ενισχύσουν τις ομάδες τους στα προκριματικά κυπέλλων Ευρώπης.

«Η FIFPro αντιλαμβάνεται πως είναι ζωτικής σημασίας στο οικονομικό κομμάτι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τους συλλόγους, όμως τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των παικτών με τόσο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Η πρόταση της FIFPro, είναι όπως εισαχθεί ελάχιστος χρόνος ξεκούρασης διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων ανάμεσα στο τέλος μιας αγωνιστικής περιόδου και πριν την έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη. Το διάστημα αυτό προκύπτει μέσα από ιατρικές έρευνες και τις απόψεις των ποδοσφαιριστών επί του αγωνιστικού προγράμματος.

Στην Κύπρο στα μέσα Μαίου ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος και αρχές Ιουνίου οι ομάδες που παίζουν στα κύπελλα Ευρώπης ξεκινούν προετοιμασία. Αν περάσει η εισήγηση της παγκόσμιας ένωσης των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, θα πρέπει να προκύψουν προσαρμογές στο πότε τελειώνουν τα πρωταθλήματα.

Το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση της FIFPro με τη FIFA.

Μουντιάλ 2018: Τελευταία Ενημέρωση

Από το Μουντιάλ στη Segunda Division

Από το Μουντιάλ στη Segunda Division

Στην Β’ κατηγορία της Ισπανίας και την Ρεάλ Οβιέδο θα συνεχίσει την καριέρα του ο διεθνής Παναμέζος, Έντγκαρ Ζοέλ Μπαρσένας ...
24sports team
 |  ΟΜΑΔΕΣ
X