ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Europa: Πότε ΚΛΗΡΩΝΕΙ για ΑΕΚ, Απόλλων, Ανόρθωση

Όλο το καλεντάρι της διοργάνωσης

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Με αφορμή την πρώτη κλήρωση της χρονιάς στο UEFA Europa League, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έκανε μια υπενθύμιση του ημερολογίου της διοργάνωσης που θα σας χρησιμέψει στον προγραμματισμό του Καλοκαιριού σας αν είστε φίλος της ΑΕΚ, του Απόλλωνα ή της Ανόρθωσης.

Πότε είναι οι κληρώσεις

Η πρώτη κλήρωση για αυτές τις τρεις ομάδες, για πρώτο και δεύτερο προκριματικό, είναι την Τετάρτη (20/6) και ΟΧΙ την Τρίτη(19/6) όπως πολλοί πιστεύουν ακόμα και τώρα, μιας και στις 19/6 θα γίνει μεν κλήρωση του Europa αλλά αυτή αφορά στο μονοπάτι των πρωταθλητών και ΟΧΙ τα κλασσικά προκριματικά που ξέραμε ως τώρα. Στο μονοπάτι των πρωταθλητών θα συμμετέχουν ουσιαστικά όλες οι πρωταθλήτριες που θα αποκλειστούν από το Champions League. Ενδιαφέρει δηλαδή τον ΑΠΟΕΛ αλλά όχι τις άλλες τρεις.

Η κλήρωση του τρίτου προκριματικού θα γίνει στις 23/7, αυτή των play offs στις 6/8 και αν με το καλό έχουμε ομάδες στους ομίλους θα μάθουν αντιπάλους στις 31/8. Όλες οι κληρώσεις θα γίνουν στη Νιόν της Ελβετίας με εξαίρεση αυτή των ομίλων που γίνεται στο Μονακό.

Πότε δηλώνουν ρόστερ

Οι τρεις ομάδες μας θα δηλώσουν τα ρόστερ του πρώτου γύρου στις 6/7. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι τα μεσάνυχτα της 11ης Ιουλίου θα μπορούν να προβούν σε δυο αλλαγές στο ρόστερ που δήλωσαν. Αυτό θα ισχύει για όλους τους προκριματικούς γύρους.

Οι υπόλοιπες ημερομηνίες δήλωσης ρόστερ έχουν ως εξής:

20/7 για δεύτερο γύρο

3/8 για τρίτο γύρο

17/8 για play offs

3/9 για τους ομίλους*.

*Το ρόστερ των ομίλων δηλώνεται μια φορά και δεν αλλάζει καθόλη τη διάρκειά τους

Πότε παίζουν

Ο πρώτος προκριματικός θα γίνει στις 12 και 19 Ιουλίου. Ο δεύτερος 26/7 και 2/8. Ο τρίτος 9 και 16 Αυγούστου και τα play offs στις 23 και 30 του μήνα. Οι όμιλοι ξεκινούν στις 20/9.

Πού θα παίξουν

Η ΑΕΚ θα χρησιμοποιήσει σε όλους τους προκριματικούς γύρους την «Αρένα» της, η Ανόρθωση το «Α. Παπαδόπουλος» και ο Απόλλων το ΓΣΠ. Στους ομίλους μόνο το ΓΣΠ έχει άδεια και θα μεταφερθούν εκεί όσοι περάσουν. Αν περάσουν όλοι είτε θα βρεθεί φόρμουλα να παίξουν Λευκωσία είτε θα πάρει κατ΄εξαίρεση άδεια και ένα δεύτερο γήπεδο. Μακάρι να χρειαστεί να μας απασχολήσει το θέμα και θα το δούμε στην ώρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση

X