ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αεράτος ο Άγιαξ στα προημιτελικά (vid)

Πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση ο Άγιαξ νίκησε 2-0 την Κοπεγχάγη στην «Άμστερνταμ Αρίνα» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Με διάθεση να γίνει αφεντικό με το καλημέρα μπήκε στην αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη ο Άγιαξ, που είχε ηττηθεί 2-1 στo πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Δανία.

Ωστόσο η Κοπεγχάγη ήταν συμπαγής στο πρώτο διάστημα του αγώνα και δεν απειλήθηκε, παρά την καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους Ολλανδούς. Τελικά χρειάστηκε να περάσουν 22 λεπτά για να βρουν οι Ολλανδοί τον δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 23΄ο Γιουνές επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Όλσεν έδιωξε την μπάλα και ο Τραορέ που ακολούθησε τη φάση, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 1-0, σκορ πρόκρισης για τους Ολλανδούς.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το 45΄, αλλά στις καθυστερήσεις ο Αίαντας κέρδισε πέναλτι με τον Ντόλμπεργκ, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Κοπεγχάγη μπήκε με σκοπό το γκολ που σε πρώτη φάση θα της εξασφάλιζε την παράταση, αλλά ο Άγιαξ στην κόντρα απειλούσε σε κάθε ευκαιρία. Η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε ως το τέλος με τους Ολλανδούς να διαχειρίζονται σωστά το ματς χωρίς να κινδυνεύουν και να παίρνουν μια δίκαιη νίκη και μαζί την πρόκριση στους «8», απέναντι στην αξιόμαχη Κοπεγχάγη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση