ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βραδιά Europa! (Προκρίσεις)

Βραδιά Europa League η αποψινή. Πέραν από το ΑΠΟΕΛ - Μπιλμπάο υπήρχαν ακόμη 12 αγώνες. Από αυτά ξεχώρισε η ανατροπή της Γκλάντμπαχ, ο αποκλεισμός της Τότεναμ και η εφτάρα της Λιόν.

Αναλυτικά:

Θέλτα - Σαχτάρ 2-1 (Πρόκριση για Θέλτα)

Ανατροπή και πρόκριση για την Θέλτα, η οποία όμως χρειάστηκε σπρώξιμο από τον διαιτητή του αγώνα με την Σαχτάρ για να το πετύχει. Η ισπανική ομάδα νίκησε 2-1 εκτός έδρας στην παράταση με τον Σλοβένο, Βίντσιτς να καταλογίζει πέναλτι σε «βουτιά» του Γκουιντέτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του 90λέπτου. Στο πέναλτι ευστόχησε ο Άσπας και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Γκενκ - Άστρα 1-0 (Πρόκριση για Γκενκ)

Η Γκενκ νίκησε 1-0 την Αστρα στο Βέλγιο στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τους «32» του Europa League και, σε συνδυασμό με το 2-2 της πρώτης αναμέτρησης στη Ρουμανία την περασμένη Πέμπτη, πήρε άνετα το «εισιτήριο» για τους «16» της διοργάνωσης, περιμένοντας την κλήρωση της παρασκευής.

Κοπεγχάγη - Λουντογκόρετς 0-0 (Πρόκριση για Κοπεγχάγη)

Χωρίς ν' αντιμετωπίσει προβλήματα η Κοπεγχάγη αρκέστηκε σε ένα ισόπαλο 0-0 για να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League. Η Λουντογκόρετς μπήκε από την έναρξη του αγώνα επιθετικά και με συνεχείς προσπάθειες πίεζε τα καρέ της Κοπεγχάγης. Παρόλα αυτά ήταν οι Δανοί άντεξαν και πήραν την πρόκριση.

Φιορεντίνα - Γκλάντμπαχ 2-4 (Πρόκριση για Γκλάντμπαχ)

Ανεπανάληπτη σφαλιάρα για Φιορεντίνα… ανεπανάληπτη ανατροπή για Γκλάντμπαχ! Σε ένα «τρελό» ματς, οι Γερμανοί βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από την ιταλική ομάδα στο 29’, με την πρόκριση να μοιάζει όχι… άπιαστο όνειρο, αλλά πραγματικό θαύμα, μετά και την ήττα τους στο πρώτο ματς (0-1). Και ακριβώς ένα τέτοιο θαύμα έκαναν οι παίκτες του «μαέστρου» Ντίτερ Χέκινγκ! Με τον 28χρονο Λαρς Στιντλ να πραγματοποιεί το ματς της ζωής του, πετυχαίνοντας χατ-τρικ σε 11 λεπτά(!), τα «πουλάρια» έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι, και με το… κερασάκι στην τούρτα από τον Κρίστενσεν, επικράτησαν με το απίστευτο 4-2, παίρνοντας εκείνα το «εισιτήριο» για τους «16» του Europa League.

Λιόν - Αλκμάαρ 7-1 (Πρόκριση για Λιον)

Πετάει «φωτιές» η Λιόν. Η ομάδα του Μπρούνο Ζενεσιό διέλυσε με 7-1 την Άλκμααρ και με συνολικό σκορ 11-2 πήρε εμφατική πρόκριση στους «16» του Europa League. Απίστευτο παιχνίδι από τους Γάλλους και πανάξια πρόκριση. 

Τότεναμ - Γάνδη 2-2 (Πρόκριση για Γάνδη)

Δεύτερο χουνέρι στην Τότεναμ -με το οποίο τερμάτισε οριστικά πλέον τα ευρωπαϊκά της όνειρα- έκανε η Γάνδη. Μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα, οι Βέλγοι αποδείχθηκαν παλικάρια στο «Γουέμπλεϊ» και αποσπώντας ισοπαλία-χρυσάφι (2-2) πέταξαν εκτός Europa League τους Λονδρέζους.

Ροστόφ - Σπάρτα Πράγας 1-1 (Πρόκριση για Ροστόφ)

Θα έπρεπε να συμβεί ένα… κανονικό θαύμα για να γινόταν η Σπάρτα Πράγας η ομάδα που θα έπαιρνε την πρόκριση για τους «16» του Europa League. Το υπέρ της Ροστόφ 4-0 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε ουσιαστικά περιθώρια για ελπίδα στους Τσέχους που απλά ήθελαν ένα καλό αποτέλεσμα για να κλείσουν έτσι τη φετινή πορεία τους στη διοργάνωση. Το 1-1 ήταν ένα αποτέλεσμα θετικό για τους Τσέχους, χωρίς όμως να φέρει την πρόκριση.

Ρώμα - Βιγιαρεάλ 1-0 (Πρόκριση για Ρώμα)

Σε… φιλικό προετοιμασίας, για τη δύσκολη συνέχεια, εξελίχθηκε ο επαναληπτικός ανάμεσα σε Ρόμα και Βιγιαρεάλ. Στο πιο αδιάφορο ματς από τα αποψινά (23/2) του Europa League, μιας και το 4-0 των Ιταλών στην Ισπανία δεν άφηνε περιθώρια για… θαύματα, το «κίτρινο υποβρύχιο» προσπάθησε να αγχώσει τους γηπεδούχους, πήρε, τελικά, τη νίκη, αλλά το 1-0 προφανώς και ήταν λίγο…

Ζενίτ - Άντερλεχτ 3-1 (Πρόκριση για Άντερλεχτ)

Η Άντερλεχτ με γκολ του Τέλιν στο 90ο λεπτό άρπαξε την πρόκριση μέσα από τα χέρια της Ζενίτ που μέχρι εκείνη την στιγμή είχε στα χέρια της με το 3-0 το εισιτήριο για την επόμενη φάση με πρωταγωνιστή τον Τζουλιάνο. Ο Βραζιλιάνος σημείωσε το 1-0 και το 3-0, ενώ έδωσε την ασίστ στον Αρτιόμ Τζιούμπα για το 2-0, με τον τελευταίο να δημιουργεί με τη σειρά του πρώτο και το τρίτο γκολ των Ρώσων. Όμως ο Τέλιν με κεφαλιά μετά την πρώτη που του έκανε ο Νούιτινκ μείωσε σε 3-1 και σημείωσε το εκτός έδρας γκολ που έδωσε την πρόκριση στους Βέλγους.

Άγιαξ - Λέγκια 1-0 (Πρόκριση για Άγιαξ)

Πρόκριση με μπόλικο ιδρώτα για τον Άγιαξ. Ο Αίαντας τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Λέγκια Βαρσοβίας, ωστόσο επικράτησε με 1-0 και σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση στους «16» του Europa League. «Χρυσός» σκόρερ ο Βίργκεβερ, το πάλεψαν οι Πολωνοί.

Μπεσίκτας - Χαποέλ Μπερ Σεβά 2-1 (Πρόκριση για Μπεσίκτας)

Στους «16» του Europa League βρίσκεται η Μπεσίκτας, η οποία έτσι κι αλλιώς είχε εξασφαλίσει την παρουσία της στην αυριανή κλήρωση μετά το υπέρ της 3-1 από το πρώτο ματς. Αν και δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα, οι Τούρκοι θέλησαν να κάνουν ένα δώρο στους οπαδούς τους αλλά και να διατηρήσουν το φετινό αήττητο εντός έδρας στην Ευρώπη και τελικά επικράτησαν με σκορ 2-1.

 

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση