ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η άλωση της Τουρκίας

Μεγάλη νίκη με 0-3 στην Τουρκία για τον Ολυμπιακό επί της Οσμανλίσπορ. Ανσαριφάρντ με δύο γκολ και Ελγιουνούσι τα γκολ της ομάδας του Πάουλο Μπέντο.

Η εικόνα του αγώνα

Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας στην Τουρκία. Στο 3’, η ελληνική ομάδα είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ντα Κόστα είχε πολύ άσχημο τελείωμα σε σέντρα του Φορτούνη. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 7’ με κεφαλιά του Μπιφουμά μετά από κόρνερ του Ρεγκατέν που έφυγε άουτ. Στο 12’, οι Τούρκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με προβολή του Γουεμπό μετά από σέντρα του Μπιφουμά που έφυγε μόλις άουτ. Οι Τούρκοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και έχασαν καλή ευκαιρία με τον Γουεμπό και πάλι στο 18’. Στη συνέχεια του αγώνα, το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι . Ο Ολυμπιακός, από την άλλη κρατούσε σχετικά καλά στην αμυντική του λειτουργία.  Στο 40’ χάθηκε πολύ καλή ευκαιρία για την Οσμανλίσπορ, όταν ο Γουεμπό έκανε το σουτ ανενόχλητος μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 42΄ και κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός έχασε την καλύτερη του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν το γύρισμα του Φιγκέιρας στην μεγάλη περιοχή και ο Προχάτσκα απομάκρυνε προ της γραμμής τέρματος. Ο Ρεγκατέν έχασε την τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο, όταν το σουτ του από πλάγια θέση κατέληξε άουτ. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Η επανάληψη άρχισε πολύ δυνατά για την ομάδα του Πειραιά. Στο 47, το σουτ του Ελγιουνούσι κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό του Σεμπά, ο Μποτία έκανε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με προβολή πέτυχε το πρώτο γκολ των «ερυθρολεύκων». Στο 53’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με σουτ του Ελγιουνούσι που απέκρουσε δύσκολα ο Καρτσεμάρσκας. Δύο λεπτά αργότερα, οι Τούρκοι απείλησαν με σουτ του Ρεγκατέν, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Λεάλι σε κόρνερ. Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Ολυμπιακός ισορροπούσε και κρατούσε τους Τούρκους μακριά από την περιοχή του. Στο 63’ είχαμε τεράστια ευκαιρία για τους Τούρκους με τον Εντιαγέ, του οποίου το σουτ κατέληξε άουτ μετά την κάθετη πάσα του Γουεμπό. Στο 67’, ο Σεμπά είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν το σουτ του κατέληξε άουτ από πλεονεκτική θέση. Πέντε λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Ελγιουνούσι. Ήταν η πολύ ωραία ενέργεια του νεαρού Ανδρούτσου και η σέντρα του στο δεύτερο δοκάρι, όπου εκεί ο Νορβηγός εξτρέμ με κεφαλιά έγραψε το 0-2. Πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής με σουτ ανάγκασε τον Καρτσεμάρσκας σε δύσκολη απόκρουση. Στο 80’, ο Ανσαριφάρντ είχε τεράστια ευκαιρία για το 0-3, όταν το πλασέ του αποκρούστηκε δύσκολα από τον Καρτσεμάρσκας. Ο Ιρανός επιθετικός των «ερυθρολεύκων» πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 87’ με εξ επαφής κεφαλιά, τελειώνοντας και τυπικά τον αγώνα.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή απέναντι σε μια ομάδα που έχασε για πρώτη φορά φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι συνθέσεις:

Οσμανλίσπορ: Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Τσουρούκσου, Προχάτσκα, Πίντο (67' Μπαγίρ), Εντιαγέ, Τσαγκιράν (74' Μεχμέτ), Μπιφουμά, Μάιερ, Ρεγκατέν (76' Ντελάρζ), Γουεμπό.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (65' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81 Μανθάτης), Φορτούνης (87' Ρομαό), Σεμπά, Ανσαριφάρντ

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση