ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γράφει ιστορία ο Λαβόρδε

Είναι πλέον δεύτερος Κολομβιανός σε συμμετοχές στο Europa League

Ένας πρώην «δικός μας», είναι πολύ κοντά στο να «γράψει ιστορία» στο Europa League, ως ο πρώτος Κολομβιανός σε εμφανίσεις στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Ο λόγος για τον Ρικάρδο Λαβόρδε, που αγωνίζεται ως γνωστό απ’ το καλοκαίρι του 2013 στην Ρωσική Κρασνοντάρ, έχοντας πάρει μεταγραφή τότε απ’ την Ανόρθωση.

Ο 28χρονος Κολομβιανός winger ετοιμάζεται για την 36η εμφάνιση του απόψε (20:00) στη διοργάνωση, κόντρα στην Σάλκε. Αριθμός που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην πρώτη θέση της λίστας με τους παίκτες με καταγωγή απ’ την Κολομβία, με τις περισσότερες συμμετοχές στο Europa League.

Ο πρώην άσος της Ανόρθωσης, έχει ήδη ξεπεράσει σε εμφανίσεις του Φρέδι Γουαρίν (34 με Πόρτο και Ίντερ), Μάνουελ Σάντο (34 με Λεχ Πόζαν και Ζακλέμπιε) και τον γνωστό Φαλκάο (33 με Πόρτο και Ατλέτικο).

Παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» στην διοργάνωση φορώντας την φανέλα της Ανόρθωσης, την σεζόν 2010/11, ο Λαβόρδε αγωνίστηκε σε δέκα ματς του Europa στην τριετία που ήταν στην «Κυρία», ενώ με τη Ρωσική ομάδα έχει καταγράψει 25 παιχνίδια.

Όσο για την πρώτη θέση; Την κατέχει ο Κάρλος Μπάκα που παίζει στην Μίλαν, με 38 εμφανίσεις, αριθμό που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και φέτος ο Λαβόρδε, αν παίξει σε όλα τα ματς των ομίλων (θα πιάσει 39).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός εμφανίσεων αφορά και στα προκριματικά.

Το πρόγραμμα της βραδιάς εδώ: https://goo.gl/6e2WPX

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση