ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάγκας στην Ελβετία

Πιο εύκολα και απ' ότι μαρτυρά το τελικό σκορ, ο Ολυμπιακός πήρε το διπλό στην Ελβετία, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο μαζί με ΑΠΟΕΛ και Αστάνα. Το γκολ του Εστεμπάν Καμπιάσο στο 42ο λεπτό ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, με την ομάδα του Πάολο Μπέντο να διαχειρίζεται με σχετική άνεση το υπέρ της σκορ στην επανάληψη. Έτσι οι Πειραιώτες απέκτησαν νωρίς προβάδισμα για κατάληψη της μιας από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πρώτο ημίχρονο

Με προβλήματα στο μεσοαμυντικό τομέα ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, δίνοντας το δικαίωμα στους Ελβετούς να απειλήσουν στο 3ο λεπτό με σουτ του Κούμπο. Η εικόνα των Πειραιωτών βελτιώθηκε μετά το 20ο λεπτό όταν ο Μάριν επισκέφθηκε για πρώτη φορά την περιοχή των γηπεδούχων ωστόσο ανακόπηκε από τον Λέτσιαξ. Στο 25ο λεπτό ο ίδιος ποδοσφαιριστής έσπρωξε την Ελληνική ομάδα στην αντεπίθεση ωστόσο δε μπόρεσε να συνδυαστεί με τον Ιντέγιε, όπως και στο 32ο λεπτό όταν ο Μβογκό ανέκοψε την μπαλιά προς τον Ελιουνούσι. Δώδεκα λεπτά αργότερα οι Ελβετοί απείλησαν με σουτ του Ραβέ, ενώ το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 42ο λεπτό όταν ο Καμπιάσο με προβολή έκανε το 0-1, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο

Σπουδαία ευκαιρία μόλις στο 48ο λεπτό απώλεσε ο Ολυμπιακός όταν η προβολή του Σεμπά ανακόπηκε πάνω στη γραμμή από τον Μβογκό. Οι Ελβετοί απείλησαν στο 56ο λεπτό με κεφαλιά του Φράι, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Λεάλι έδειξε την κλάση του στερώντας από τον Κούμπο το γκολ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αντέδρασε θετικά και στο 68ο λεπτό στην κίνηση του Ραβέ στον κενό χώρο και τους Ελβετούς να μη μπορούν να απειλήσουν ορθολογικά. Ο Μιλιβόγιεβιτς είχε τη λύση σε εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων στο 71ο λεπτό, με τον Καρντόσο να μπαίνει στο γήπεδο για τα τελευταία δέκα λεπτά αντί του Ιντέγιε. Ο Ολυμπιακός κράτησε με σχετική άνεση τους ποδοσφαιριστές των Ελβετών μακριά από τα τετράγωνά του, πανηγυρίζοντας πιο εύκολα και απ' ότι μαρτυρά το τελικό 0-1 το τρίποντο.

Γιανγκ Μπόις: Μβογκό, Σούτερ, Ροσά, Φον Μπέργκεν, Λέτσιαξ, Ραβέ (85' Ντουά), Ζακαρία, Μπερτόν, Σουλεϊμάνι, Φρέι (78' Σικ), Κούμπο

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο, Ελιουνούσι (92' Ρομαό), Μάριν (62' Μάρτινς), Σεμπά, Ιντέγιε (81' Καρντόσο)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X