ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεινοπάθησε αλλά πέρασε

Ο Ολυμπιακός «καρδιοχτύπησε» όμως στο τέλος κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας της Αρούκα με 2-1 στην παράταση.

Η Αρούκα του πρώην ΑΕΛίστα Λίτο Βιντιγκάλ, σκόραρε στο 80’ με τον Γκεγκέ και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν σωστά στην παράταση, πέτυχαν δυο γκολ με τους Τσόρι και Ιντέγιε και προκρίθηκαν στους ομίλους με δεύτερη νίκη.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο όμως δεν κατάφερε μετουσιώσει την υπεροχή του με κάποιο γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας όμως η Αρούκα ήταν που βρήκε τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 10’ με μια άστοχη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Στο 24’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Γκονζάλες σούταρε μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Καπίνο. Στο 32’ η Αρούκα απείλησε ξανά με μια άστοχη κεφαλιά του Βελάσκες μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αρτούρ.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία στο 34’ με τον Πάρντο, ο οποίος έπιασε ένα χλιαρό πλασέ μέσα από την περιοχή χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μπρακάλι. Στο 41’ ο Ντε Λα Μπέγια εξαπέλυσε ένα κεραυνό έξω από την περιοχή όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία των φιλοξενουμένων. O Κριβαγιάρο έκανε το ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε ψηλά. Η Αρούκα απείλησε ξανά στο 57’ με μια άστοχη κεφαλιά του Γκονζάλες.

Στο 65’ η Αρούκα «άγγιξε» το γκολ όμως ο Καπίνο κατέβασε τα ρολά του και απόκρουσε εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Γκονζάλες. Η πρώτη τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού στην επανάληψη καταγράφηκε στο 77ο λεπτό με ένα άστοχο σουτ του Σεμπά.

Η Αρούκα πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 80ο λεπτό με ένα σουτ του Γκεγκέ μέσα από την περιοχή, φέρνοντας την «παγωμάρα» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως δεν τα κατάφερε και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στην παράταση και έψαξαν με μανία το γκολ της ισοφάρισης. Στο 94’ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με ένα δυνατό σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες, φέρνοντας ξανά την ηρεμία στο στρατόπεδο των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός γύρισε τούμπα το παιχνίδι στο 113’ με ένα δυνατό σουτ του Ιντέγε ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο (91’ Ντομίνγκεζ), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (72’ Μαρτίνς), Πάρντο (99’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

Αρούκα: Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (90’ Βαλένε), Ντε Ζεσούς, Γκεγκέ, Αντρέ Σάντος, Ζούμπαλ, Ραφαέλ Κριβαγιάρο, Ζεκίνια (78’ Ματέους), Γκονζάλες.

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X