ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Κύπρος σε βάθος διετίας

Διακοπή αυτή την εβδομάδα για τα κύπελλα Ευρώπης, με δυο ομάδες μας, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, να συνεχίζουν και στα play offs που ξεκινούν τη μεθεπόμενη Τρίτη(16/8).

Το τι θα κάνουν οι δυο ομάδες στη συνέχεια των υποχρεώσεών τους, θα επηρεάσει την κατάταξη της Κύπρου και την παρουσία της στα κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2018-19. Για την επόμενη σεζόν, 2017-18, το τι θα συμβεί έχει καθοριστεί ήδη από πέρσι. Έχει σημασία να δούμε τι ισχύει για τα επόμενα δυο χρόνια.

Το τέλος της περσινής σεζόν βρήκε την Κύπρο να βρίσκεται στη 19η θέση της κατάταξης, πτώση που επηρεάζει τον κυπελλούχο Κύπρου. Με βάση τον τρόπο που διεξάγονται τα προκριματικά φέτος, ο κυπελλούχος Κύπρου Απόλλωνας, μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αποφύγει ένα γύρο στο Europa League, κάτι που τελικά έγινε. Του χρόνου όμως, η 19η θέση σημαίνει αυτόματα πως ο δεύτερος και ο τρίτος του πρωταθλήματος θα ξεκινούν από τον πρώτο γύρο, όπως συμβαίνει ήδη την τελευταία διετία, ενώ ο κυπελλούχος από τον δεύτερο.

Για το 2017-18 τώρα, η Κύπρος έπεσε κι άλλο και βρίσκεται στην 26η θέση του πίνακα. Όμως, αυτή η πτώση δεν επηρεάζει σε κάτι τις ομάδες μας, αφού και σαν 26οι πάλι θα ξεκινούν οι δυο από τον πρώτο γύρο και ο κυπελλούχος από το δεύτερο. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να πέσουμε στην 30η θέση, κάτι που φέτος φαντάζει απίθανο. Αν συμβεί, τότε θα ξεκινούν όλοι οι συμμετέχοντες στο Europa από τον πρώτο γύρο.

Για τον πρωταθλητή μας τώρα, θα ξεκινά κανονικά από το δεύτερο γύρο σε κάθε περίπτωση. Για να μπει στον τρίτο απευθείας πρέπει να ανέβουμε στη 15η θέση που απέχει 7 χιλιάδες βαθμούς αυτή τη στιγμή και την κατέχει η Ελλάδα. Για να «πέσουμε» δε να ξεκινά από τον πρώτο προκριματικό, πρέπει να κατρακυλήσουμε στην 44η θέση γεγονός που δεν προβλέπεται να συμβεί ποτέ.

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση