ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποκλεισμός και... χειροκρότημα (vid-pics)

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Η Σεντ Ετιέν στάθηκε ψηλό εμπόδιο για την ΑΕΚ του Τιμούρ Κετσπάγια. Η γαλλική ομάδα έφυγε με το διπλό (0-1) από το ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπέριτς στο 22ο λεπτό. Η Σεντ Ετιέν είχε μια άριστη αμυντική λειτουργία και κράτησε με σχετική ευκολία τους επιθετικούς της ΑΕΚ μακριά.

Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκαν πάνω από 35 χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ οι οποίοι δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Με την λήξη της αναμέτρησης οι φίλοι της Ένωσης χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες τους, παρά την ήττα και τον αποκλεισμό.

Η ΑΕΚ μπήκε κάπως μουδιασμένη στο παιχνίδι σε αντίθεση με τους Γάλλους οι οποίοι έδειξαν τις προθέσεις τους από την αρχή. Η Σεντ Ετιέν μπήκε επιθετικά και έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ήταν για λογαριασμό της Ένωσης.

Στο 15’ ο Μπακασέτας σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 22΄με μια κοντινή κεφαλιά του Μπέριτς μετά από σέντρα του Αμουμά.

Ο Δικέφαλος έγινε πιο επιθετικός στην συνέχεια και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ απείλησε στο 34΄με ένα δυνατό σουτ του Βάργκας όμως ο Ρουφιέ έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 37’ η ομάδα του Κετσπάγια απώλεσε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Γκάλο έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Μπαρμπόσα έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα προς την εστία. Οι Γάλλοι απείλησαν ξανά στο 43' με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τανάν όμως ο Ανέστης απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 2ο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα πολύ μέτριο και «φτωχό» παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση στην επανάληψη καταγράφηκε στο 81’ (!) με ένα καλό αλλά άστοχο σουτ του Πλατέλλα. Στο 83’ η ΑΕΚ απείλησε ξανά με μια άστοχη κεφαλιά του Κολοβέτσιου. Οι παίκτες του Κετσπάγια προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την σκληροτράχηλη άμυνα των Γάλλων. Το 0-1 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

AEK: Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (67’ Αλμέιδα), Μπαρμπόσα (61’ Αραβίδης), Βάργκας (53’ Πλατέλλας), Μπακασέτας, Μάνταλος.

Σεντ Ετιέν: Ρουφιέ, Κατρέν, Πογκμπά, Περέν, Πολομά, Σελνές, Λεμουάν, Νταμπό (29’ Παζό), Τανάν, Αμουμά, Μπέριτς.

Europa League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X