ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

UEFA: Στις 27/9 οι αποφάσεις για νέα διοργάνωση

Οι συζητήσεις με την ECA και οι σκέψεις της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας

Η ετήσια γενική συνέλευση της ECA, ευρωπαϊκή ομοσπονδία συλλόγων στην οποία έχουν δικαίωμα ψήφου από πλευράς Κύπρου ΑΠΟΕΛ και Απόλλων, επιβεβαίωσε τη σημαντική είδηση πως γίνονται σκέψεις εισαγωγής μιας νέας διοργάνωσης στα κύπελλα Ευρώπης.

Από πλευράς της η UEFA σχολίασε πως επί του παρόντος όλα αυτά είναι στη σφαίρα των συζητήσεων και των σκέψεων που κάνει και η ίδια η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για αναδιάρθρωση των διοργανώσεών της.

Ο πρόεδρος της ECA, και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι όταν προλόγισε την έναρξη των εργασιών της συνέλευσης έκανε λόγο για συμμετοχή 96 ομάδων στους ομίλους των κυπέλλων Ευρώπης από τον επόμενο κύκλο (σεζόν 2020-21 και μετά).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι οι 96 ομάδες να μοιραστούν δια του τρία στις τρεις διοργανώσεις, δηλαδή να είναι 32 ομάδες σε κάθε διοργάνωση. Για να γίνει αυτό θα μειωθούν οι ομάδες των ομίλων του Europa League από 48 που είναι σήμερα.

Αυτή η εξέλιξη προκρίνεται από την ECA καθώς είναι επιθυμία των συλλόγων να αυξηθούν οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο κυρίως ταμπλό των κυπέλλων Ευρώπης από τη μια αλλά και στην προσπάθεια αναβάθμισης του Europa League από την άλλη.

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα συνεδριάσει στις 27/9 για να πάρει τις αποφάσεις της και σε αυτήν συμμετέχουν και δυο στελέχη της ECA. Πέραν του προέδρου Ανιέλι, είναι και ο Ιβάν Γαζίδης της Άρσεναλ. Την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί και η χώρα που θα διοργανώσει το Euro 2024 μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας.

Από πλευράς της η UEFA σχολίασε πως επί του παρόντος όλα αυτά είναι στη σφαίρα των συζητήσεων και των σκέψεων που κάνει και η ίδια η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για αναδιάρθρωση των διοργανώσεών της.

Μέσα στην κουβέντα, ο Ανιέλι επαναφέρει και το πάγιο αίτημα της ECA για να υπάρξουν αλλαγές στο καλεντάρι της FIFA για τις Εθνικές ομάδες.

«Απαιτείται λεπτομερής ανάλυση του υπάρχοντος ημερολογίου για τους διεθνείς αγώνες, πριν από την εισαγωγή ενός νέου μοντέλου μετά το 2024.Το σημερινό μοντέλο χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί», σχολίασε σχετικά.

Θυμίζουμε πως μέχρι το 1999 υπήρχαν τρεις διοργανώσεις στην Ευρώπη, με το κύπελλο Κυπελλούχων που διεξαγόταν σε μορφή νοκ άουτ. Υπήρχε επίσης και το κύπελλο Ιντερτότο που λειτουργούσε σαν προκριματικά του κυπέλλου UEFA τα Καλοκαίρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
UEFA  |  ECA  |  Ανιέλι  |  διοργάνωση  | 

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X