ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ευκαιρία για ιστορικό back-to-back

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μόλις η τρίτη ομάδα που θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα της σε συνεχόμενους τελικούς από το 1993 και έπειτα, όταν η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μίλαν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης το 1994 επικρατώντας με 4-0 της Μπαρτσελόνα στον τελικό του ΟΑΚΑ, ωστόσο την αμέσως επόμενη χρονιά, λύγισε στο Ερνστ Χάπελ της Αυστρίας στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ.Το επιχείρημά της προσπάθησε να κάνει και η Γιουβέντους η οποία το 1996 σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στον Άγιαξ, ωστόσο την αμέσως επόμενη χρονιά, ηττήθηκε στον τελικό από την Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-1.

Έτσι η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν θα έχει την ευκαιρία να πετύχει ένα ιστορικό back-to-back το οποίο θα είναι το πρώτο από τη χρονιά καταβολής του Τσάμπιονς Λιγκ, και το οποίο πέτυχε για τελευταία φορά η Μίλαν το 1989 και 1990, στο τότε κύπελλο πρωταθλητριών. Βέβαια με δύο κατακτήσεις τα τελευταία τρία χρόνια και έντεκα συνολικά στην ιστορία της, η «Βασίλισσα» γνωρίζει τη συνταγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X