ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με άνεση στον τελικό! (vid)

Με δεύτερη νίκη με σκορ 2-1 επί της Μονακό, η Γιουβέντους προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάντζουκιτς και Ντάνι Άλβες τα γκολ των Ιταλών. Ο Εμπαπέ το γκολ των Μονεγάσκων. Για 9η φορά στον τελικό της διοργάνωσης οι «Μπιανκονέρι».

Η εικόνα του αγώνα

Ο αγώνας στο Τορίνο άρχισε με γρήγορο ρυθμό και την Μονακό να αρχίζει το ματς πιο δυνατά. Στο 7’, ο Φαλκάο είχε ένα πολύ καλό σουτ που έφυγε άουτ. Στο 11’, η Γιουβέντους προέβη σε αναγκαστική αλλαγή. Ο τραυματίας Κεντίρα απεχώρησε από το ματς για να πάρει τη θέση του ο Μαρκίζιο. Στο 22’ ο Ιγκουαϊν και στο 25’ ο Μάντζουκιτς έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους του Αλέγκρι. Στο 33’, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μάντζουκιτς. Ήταν η σέντρα του Ντάνι Άλβες, η κεφαλιά του Μάντζουκιτς αποκρούστηκε αρχικά από τον Σούμπασιτς και στην επαναφορά με πλασέ έγραψε το 1-0. Οι Ιταλοί συνέχιζαν να είναι καλύτεροι και είχαν άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Γκονζάλο Ιγκουαϊν στο 38’. Στο 44’, ο Ντάνι Άλβες πέτυχε το δεύτερο γκολ των Ιταλών με βολίδα έξω από την περιοχή, σκορ με το οποίο έληξε και το πρώτο ημιχρόνο.

Η επανάληψη άρχισε σε πολύ αργό ρυθμό και με την Γιουβέντους να έχει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 54’, ο Αλέγκρι απέσυρε τον Ντιμπαλά και έβαλε στην θέση του τον Χουάν Κουαδράδο. Η πίεση και η υπεροχή της Γιουβέντους συνεχιζόταν, ενώ η Μονακό περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο. Στο 67, όμως, οι Γάλλοι είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Εμπαπέ του οποίου το πλασέ αποκρούστηκε από τον Μπουφόν. Δύο λεπτά αργότερα, ο νεαρός Γάλλος επιθετικός δεν λάθεψε, μειώνοντας το σκορ για τους Γάλλους με κοντινό πλασέ από σέντρα του Μουτίνιο. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχεται η Γιουβέντους στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Το τελικό σκορ βρήκε την Γιουβέντους να προκρίνεται στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ μετά από δύο χρόνια και για 9η στην ιστορία της, έχοντας κερδίσει μόνο τους δύο.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Άλβες, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν

Μονακό: Σούμπασιτς, Τζέμερσον, Μεντί, Μουτίνιο, Φαλκάο, Μπακαγιόκο, Σίλβα, Σιντιμπέ, Ράτζι, Γκλικ, Εμπαπέ

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X