ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ροχινμπλάνκος ημιτελικών!

Σε ένα παιχνίδι αντάξιο των δυο ομάδων Λέστερ και Ατλέτικο έμειναν στο 1-1. Έτσι οι Ισπανοί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση μιας και κέρδισαν με 1-0 στον πρώτο αγώνα. Οι Άγγλοι πάλεψαν όμως δεν τα κατάφεραν. Το όνειρο της Λέστερ τελειώσε κάπου εδώ, παρά το γεγονός πως στο Champions League οι "Αλεπούδες" δεν έχασαν στην έδρα τους. Δίκαια η πρόκριση των Ισπανών καθώς στο σύνολο είχαν καλύτερη εικόνα από την Λέστερ. Αυτή είναι η 3η φορά σε 4 χρόνια που οι Ροχινμπλάνκος φθάνουν στα ημιτελικά του Champions League.

Α’ ημίχρονο

Με πάθος και αρκετή δύναμη ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι δυο ομάδες ήθελαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να βγουν μπροστά όμως δεν τα κατάφερναν καθώς οι χώροι στις δυο άμυνες ήταν καλά κλειστοί. Η πρώτη τελική στον αγώνα ήρθε στο 14’, όταν ο Σαούλ από μακριά δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα έφυγε αδύναμα εκτός εστίας του Σμάιχελ. Στο 21’ η Λέστερ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Οκαζάκι βρέθηκε στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο 26’ όμως η Ατλέτικο άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Λουίς με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Σαούλ στην περιοχή, που με κεφαλιά νίκησε τον Σμάιχελ και έγραψε το 0-1. Στο 32’ και πάλι ο Σαούλ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Σμάιχελ είπε όχι στο σουτ του ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο. Δυο λεπτά αργότερα ο Μαχρέζ μετά από μπαλιά του Ολμπράιτον έκανε το σουτ, όμως ο Όμπλακ μπλόκαρε σταθερά. Στο 37’ ο Λουίς δοκίμασε το πόδι του από μακριά, όμως το σουτ του δεν είχε καμιά τύχη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου με τους Ισπανούς να αποκτούν σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση.

Β’ ημίχρονο

Σαφώς και πιο ανοικτό ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49’ οι Ισπανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Γκριεζμάν πέρασε όποιο βρήκε, έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Καράσκο δεν πρόλαβε την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσίλγουελ έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ. Στο 60’ ο Τσίλγουελ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Βάρντι που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-1. Στο 65’ ο Ουγιόα βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ για τις «Αλεπούδες». Δυο λεπτά αργότερα ο Βάρντι έκανε το σουτ από την περιοχή του Όμπλακ, όμως και πάλι οι της Ατλέτικο έβαλαν την κόντρα. Στο 72’ ο Βάρντι δοκίμασε να νικήσει τον Όμπλακ με τακουνάκι, όμως ο πορτιέρο της Ατλέτικο μάζεψε εύκολα την μπάλα. Στο 76’ ο Μαχρέζ εκτέλεσε ένα φάουλ, όμως η μπάλα έφυγε μόλις έξω. Στο 87’ ο Κορέα έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Σμάιχελ ήταν σε ετοιμότητα. Η Λέστερ πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα όμως μέχρι το τέλος του αγώνα δεν τα κατάφερε.

Έτσι η Ατλέτικο πήρε την πρόκριση. Μια δίκαια πρόκριση καθώς στο σύνολο των δυο αγώνων η ομάδα της Ισπανίας έδειξε την απαιτούμενη εμπειρία και με μια νίκη στην έδρα της και ισοπαλία εκτός είναι στον επόμενο γύρο.

Ενδεκάδες:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μπεναλουάν, Φουκς, Μαχρέζ, Ντρινκουότερ, Εντιντί, Ολμπράιτον, Βάρντι, Οκαζάκι
Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Χιμένεθ, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ , Καράσκο, Γκριεζμάν

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X