ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πριγκιπική τριάρα

Ματσάρα με τα όλα της. Μπορεί ο αγώνας άναμεσα σε Ντόρτμουντ και Μονακό να έγινε υπό τη σκια των χθεσινών γεγονότων με τις εκρήξεις πριν από τον αγώνα και τον τραυματισμό, όμως το παιχνίδι σήμερα είχε τα πάντα. Η Μονακό κατάφερε να κερδίσει με 2-3 και να πάρει το προβάδισμα.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Γάλλοι ήθελαν να ανοίξουν το σκορ από νωρίς. Παρά όμως την θέληση των δυο ομάδων, η πρώτη φάση καταγράφηκε μόλις στο 11’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ μόνος απέναντι από τον Σούπασιτς πλάσαρε ανεπυτηχός. Επόμενη φάση ήρθε στο 16’ και μάλιστα ήταν πέναλτι για την Μονακό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φαμπίνιο, όμως έστειλε έξω την μπάλα. Στο 19’ όμως η Μονακό δεν λάθεψε και πέτυχε το 0-1. Σε εκείνο το λεπτό ο Σίλβα έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Λεμαρ κι από πάσα του ήρθε το γκολ με τον Εμπαπέ να γράφει το 0-1. Μετά από το τέρμα αυτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι Γερμανοί έψαχναν την αντίδραση όμως δεν την έβρισκαν. Χαρακτηριστικό πως η επόμενη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 30’ και μάλιστα ήταν μια απίστευτη ευκαιρία για τους Γερμανούς. Ο Γκίντερ έδωσε στον αμαρκάριστο Καγκάβα, που μόνος στην μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα έξω. Στο 36’ ο Ράγκι έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπέντερ ως άλλος Φαλκάο έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας έτσι το 0-2. Μετά το δεύτερο τέρμα οι Γερμανοί έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Δεν κατάφεραν να βρουν την αντίδραση που ήθελαν και άφηναν κενούς χώρους. Από την άλλη η Μονακό είχε καλά κλειστούς τους χώρους, όμως παρά τις καλές αντεπιθέσεις που έβγαζε δεν είχε την σωστή τελική πάσα. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με την Μονακό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 0-2.

Β’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ. Μόλις στο 46’ ο Ομπαμεγιάνκ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Ντεμπέλε και έστειλε την μπάλα μόλις έξω. Στο 50’ ο Σαχίν έκανε τη μπαλιά και ο Φαμπίνιο με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ πριν από τον Ομπαμεγιάνκ. Στο 56’ ο Ντεμπελέ εκτέλεσε ένα κόρνερ, έγινε η κεφαλιά όμως η μπάλα έφθασε εύκολα στα χέρια του πορτιέρο της Μονακό. Στο 57’ ο Ομπαμεγιάνκ έκανε το τακουνάκι, ο Καγκάβα πρόλαβε τον Σούμπασιτς έδωσε στον Ντεμπελέ και μπήκε στο τέρμα με την μπάλα για το 1-2. Η πίεση των Γερμανών ήταν αφόρητη και οι χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως μέχρι το 74’ η Μονακό δεν πάτησε στην περιοχή των Γερμανών. Σε εκείνο όμως το λεπτό ο Φαλκάο μπήκε στην περιοχή των Γερμανών, πέρασε τον Μπούργκι και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Δυο λεπτά αργότερα ο Πούλισιτς έπιασε ένα σουτ, μετά από κόρνερ, όμως ο Σούμπασιτς ήταν έτοιμος. Στο 79’ έγινε το λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ και ο Εμπαπέ ψύχραιμα πλάσαρε τον Μπούργκι κάνοντας έτσι το 1-3. Στο 83’ ο Καγκάβα έκανε άνω κάτω την άμυνα της Μονακό και σημείωσε ένα απίστευτο τέρμα κάνοντας έτσι το 2-3. Στο 90+1 ο Ομπαμεγιάνκ με κεφαλιά έχασε μεγάλη ευκαιρία. Η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σούμπασιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, σε ένα ματς που τα είχε όλα.

Οι ενδεκάδες:

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Σωκράτης, Μπέντερ, Σμέλτσερ, Γκίντερ, Βάιγκλ, Γκερέιρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ

Μόνακο: Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Ραγκί, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Μπερνάντο Σίλβα, Λεμάρ, Εμπαπέ, Φαλκάο

 

 

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση