ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο πρωταθλητής και οι άλλοι

Τι αλλάζει στα κύπελλα Ευρώπης

Το φινάλε της κυπριακής συμμετοχής στα κύπελλα Ευρώπης για το 2016-17 έφερε παράλληλα και το κλείδωμα της θέσης που κατέχουμε στην UEFA (24η) και με αυτήν θα μπούμε στις αλλαγμένες διοργανώσεις του 2018-19.

Νοουμένου πως δεν υπάρχει ομάδα έξω από τις πρώτες 13 χώρες στην κατάταξη που να συνεχίζει στα προημιτελικά, η θέση μας δεν μπορεί να αλλάξει και αυτό σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα παίξει από τον πρώτο προκριματικό του CHL, ο κυπελλούχος στο δεύτερο του UEL και οι άλλοι δυο εκπρόσωποί μας από τον πρώτο. Θυμίζουμε πως εδώ και μερικά χρόνια ο φιναλίστ κυπέλλου δε βγαίνει στην Ευρώπη σε περίπτωση που κάποια ομάδα κάνει νταμπλ.

Η σημαντική αλλαγή για τον πρωταθλητή, είναι πως θα πρέπει να αποκλείσει τέσσερις ομάδες για να βρεθεί στους ομίλους, σε σχέση με τρεις που έπρεπε μέχρι τώρα. Επίσης, αν αποκλειστεί σε οποιοδήποτε γύρο των προκριματικών του UCL, μεταφέρεται στο Europa και θα δώσει προκριματικά με αντιπάλους άλλες πρωταθλήτριες που θα αποκλειστούν μαζί του. Δε θα μπαίνει στην κληρωτίδα με όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο Europa δηλαδή.  Από το μονοπάτι των πρωταθλητών, οκτώ συνολικά ομάδες θα μπαίνουν στους ομίλους του Europa, κάτι που δίνει αρκετές πιθανότητες στην πρωταθλήτρια Κύπρου να μπει κι αυτή. Αντίθετα, στο Champions League μόλις τέσσερις είναι οι θέσεις και το πράγμα δυσκολεύει πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση