ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατροπή και πρόκριση! (vid)

Μεγάλη νίκη-ανατροπή και πρόκριση για την Μονακό, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι. Εμπαπέ, Φαμπίνιο και Μπακαγιόκο τα γκολ της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Σανέ μείωσε προσωρινά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας με καλό ρυθμό και εναλλασσόμενη υπεροχή. Στο 8’, ο Εμπαπέ είχε μεγάλη ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ, όταν το σουτ του αποκρούστηκε από τον Καμπαγιέρο. Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος σκόραρε με πλασέ για το 1-0. Στο 19’, ο Ζερμέν είχε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ. Η Μονακό συνέχιζε να είναι καλύτερη στο ματς, ενώ η Σίτι ήταν παντελώς ακίνδυνη μέχρι το πρώτο μισάωρο. Στο 29’, οι γηπεδούχοι σκόραραν και δεύτερο γκολ με πλασέ του Φαμπίνιο μετά από σέντρα του Μεντί. Μετά από το δεύτερο γκολ των Μονεγάσκων, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να είναι καλύτεροι και επιδίωκαν το τρίτο γκολ. Από την άλλη, η Σίτι δεν κατάφεραν σε κανένα διάστημα του πρώτου ημιχρόνου να απειλήσουν την εστία των Γάλλων. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Γάλλους να έχουν σκορ πρόκρισης.

Η επανάληψη άρχισε με την Σίτι να μπαίνει με περισσότερη διάθεση στο ματς, θέλοντας να επιτεθεί για να σκοράρει ένα πολυπόθητο γκολ, που θα την έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση. Οι «πολίτες» ήταν ανεβασμένοι, είχαν την κατοχή της μπάλας και έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 62΄με Αγκουέρο. Στο 65’, ο Αργεντινός στράικερ απώλεσε τεράστια ευκαιρία, όταν το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Σούμπασιτς σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σίλβα βρήκε τον Σανέ, του οποίου το πλασέ πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 71’, η Σίτι μείωσε με τον Λιρόι Σανέ. Ήταν η ενέργεια του Στέρλινγκ από δεξιά, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Σούμπασιτς απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Σανέ μόνος με πλασέ έκανε το 2-1. Στο 76’, όμως, η Μονακό «απάντησε» με κεφαλιά του Μπακαγιόκο από φάουλ του Λεμάρ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, παρά τη πίεση της Σίτι και η Μονακό πανηγύρισε την πρόκριση της στα προημιτελικά.

Οι συνθέσεις:

Μονακό(Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Ζέμερσον, Ράτζι (70' Τουρέ), Μεντί, Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο, Σίλβα, Λεμάρ, Ζερμαίν (90' Ντιράρ), Εμπαπέ (80΄ Μουτίνιο)

Μαν. Σίτι(Κουαρδιόλα): Καβαγιέρο, Σανιά, Στόουνς, Κολάροφ, Κλισί (84' Ιενάτσο), Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Σίλβα, Ντε Μπρούινε, Σανέ, Αγκουέρο

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση