ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και δεύτερη πεντάρα! (vid)

Τι να πει κανείς για την Άρσεναλ. Η ομάδα του Βενγκέρ έψαχνε το θαύμα, όμως ήρθε ακόμη μια βαριά ήττα. Στο ημίχρονο η Άρσεναλ ήταν μπροστά με 1-0 επί της Μπάγερν. Κάπου εκεί οι πιο φιλόδοξοι οπαδοί των «Κανονιέρηδων» πίστεψαν στο θαύμα. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ξύπνησαν οι Γερμανοί και συνέτριψαν την Άρσεναλ με 1-5.

Α’ ημίχρονο

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό μπήκαν οι δυο ομάδες στο γήπεδο, με την Μπάγερν να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό και να μην επιτρέψει στην Άρσεναλ να γίνει επικίνδυνη. Στο 8’ ήρθε και το πρώτο σουτ του αγώνα, όταν ο Αλάμπα δοκίμασε το πόδι του από μακριά χωρίς καμιά τύχη. Από την άλλη στο 11’ βγήκε η μαγική μπαλιά προς τον Ουόλκοτ τον οποίο όμως πρόλαβε ο Νόϊερ. Στο 13’ ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά από κοντά, όμως η μπάλα έφυγε ξυστά από το δοκάρι του Νόϊερ. Σιγά, σιγά η Άρσεναλ ανέβαζε τον ρυθμό της με στόχο να ανοίξει από νωρίς το σκορ. Μέχρι το 20’ όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια άλλη απειλή για την εστία του Νόϊερ. Σε εκείνο όμως το λεπτό ο Ουόλκοτ ήρθε να δώσει ελπίδες στην Άρσεναλ. Μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνιά κατάφερε με μια βολίδα να κερδίσει τον Νόϊερ και να γράψει το 1-0. Η Μπάγερν δεν τα έχασε μετά το τέρμα της Άρσεναλ και συνέχισε το παιχνίδι της. Χαρακτηριστικό πως η επόμενη φάση καταγράφηκε στο 34', όταν ο Ουόλκοτ και πάλι από παρόμοια θέση μ’ εκείνη που σκόραρε, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 37’ ο Βιδάλ δοκίμασε το πόδι του όμως η μπάλα πέρασε έξω μακριά από την εστία της Άρσεναλ. Στο επόμενο λεπτό μετά από όμορφη μπαλιά ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε μόνος στη περιοχή της Άρσεναλ, έκανε το σουτ στην κίνηση και η μπάλα έφυγε μόλις έξω. Στο 42’ ο Ρόμπεν έκανε την όμορφη ντρίμπλα και αφού βρήκε χώρο δοκίμασε το πόδι του, με τον Οσπίνα να μαζεύει εύκολα. Στο 44’ η Άρσεναλ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Εκτέλεσε ο Σάντσεζ, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Νόϊερ.

Β’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ. Μόλις στο 48’ έγινε η σέντρα στην περιοχή της Μπάγερν και ο Ζιρού έπιασε τη κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 50’ ήρθε η απάντηση από την Μπάγερν, με τον Χούμελς να πετυχένει τέρμα, όμως σωστά ο διαιτητής δεν μέτρησε το τέρμα καθώς ο Χούμελς ήταν σε θέση όφσαϊντ. Στο 54’ ο διαιτητής υπόδειξε πέναλτι για την Μπάγερν και κόκκινη κάρτα στον Κοσιενλί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν λάθεψε και έτσι έβαλε τέλος στα όποια όνειρα της Άρσεναλ, γράφοντας το 1-1. Το τέρμα αυτό σκότωσε το παιχνίδι ουσιαστικά καθώς ο ρυθμός μετά τα το τέρμα είχε πέσει. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η επόμενη φάση ήρθε στο 64’, όταν ο Λεβαντόφσκι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, και ο Οσπίνα έδιωξε εντυπωσιακά. Μάλιστα στο 69’ , ο Ρόμπεν εκμεταλλεύτηκε τα αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα της Άρσεναλ και κατάφερε να γράψει το 1-2. Τα πάντα είχαν πλέον τελειώσει και η Μπάγερν έψαχνε και άλλα τέρματα. Στο 76’ ο Λεβαντόφσκι έκανε την προβολή, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 79’ ο Κόστα έφυγε στην αντεπίθεση και αφού πέρασε όποιο βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ και πέτυχε το 1-3. Μέτα από 2’ λεπτά η Μπάγερν πέτυχε και άλλο τέρμα. Ο Βιδάλ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Άρσεναλ, πλάσαρε υπέροχα και να πέτυχε το 1-4. Η Μπάγερν δεν είχε τελειωμό. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 86’ όταν και πάλι ο Βιδάλ βρέθηκε μόνος απέναντι σε κενή εστία και έγραψε το 1-5. Στο 89’ η Άρσεναλ έδωσε σημεία ζωής, όταν ο Μπεγιερίν έκανε το σουτ, το οποίο όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Νόϊερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Μια Άρσεναλ χωρίς ψυχή και πάθος έχασε με κατεβασμένα τα χέρια από την Μπάγερν. Το 1-5 δεν αφήνει περιθώρια για οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Δίκαια νίκη και για ακόμη μια φορά η Άρσεναλ καταρρέει.

Οι ενδεκάδες:

Μπάγερν: Νόϊερ, Ραφίνια, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλόνσο, Τιάγκο, Βιδάλ, Λεβαντόφσκι, Ριμπερί, Ρόμπεν.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσι, Τσάκα, Ζιρού, Όξλειντ-Τσάμπερλιν, Ουόλκοτ, Σάντσεζ

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση