ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το 5-1 δεν το ανέτρεψε κανεις!

Ένα «βουνό» θα πρέπει να ανέβει η Άρσεναλ, αν επιθυμεί να σημειώσει τη μεγαλύτερη ανατροπή στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, παίρνοντας αυτή το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Βέβαια, οφείλει να γνωρίζει πως όταν χάνεις με 5-1 στο πρώτο ματς, το εγχείρημα στον επαναληπτικό, μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά από τη στιγμή που καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να το ανατρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Παρόλα αυτά, οι «κανονιέρηδες» καλούνται να βαδίσουν στα χνάρια της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία θεωρείται από πολλούς η ομάδα που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ανατροπή... ever στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2004 λοιπόν, παρά το γεγονός ότι το 4-1 του πρώτου αγώνα υπέρ της Μίλαν στο «Σαν Σίρο», έδινε ένα σαφές προβάδισμα στους «ροσονέρι» για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά, η Λα Κορούνια, παίζοντας μπάλα από άλλο... πλανήτη, συνέτριψε με 4-0 τους τότε κατόχους του Τσάμπιονς Λιγκ στον επαναληπτικό του «Ριαθόρ» και με συνολικό σκορ 5-4 πέταξε εκτός συνέχειας τον Κάρλο Αντσελότι και την ομάδα του!

Και αν η Άρσεναλ θεωρεί... μακρινό το εν λόγω παράδειγμα, τότε μπορεί απλά να θυμηθεί το τι έγινε πριν πέντε χρόνια, όταν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ηττήθηκε με 4-0 από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και στη ρεβάνς του «Έμιρεϊτς» σημείωσε τρία γκολ μέχρι την ολοκλήρωση του 1ου ημιχρόνου. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχασε τεράστια ευκαιρία στις αρχές του 2ου ημιχρόνου για να φέρει το συνολικό σκορ στα ίσια, η μπάλα δεν κατέληξε άλλη φορά στα δίχτυα των Μιλανέζων και η ανατροπή έμεινε... μισή.

Πηγή: england365.gr

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X