ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μίλησαν οι αλλαγές (vid)

Με τις αλλαγές του Αλέγκρι Μάρκο Πιάτσα και Ντάνι Άλβες να σκοράρουν μέσα σ' ένα δίλεπτο, η Γιουβέντους κέρδισε στην Πορτογαλία την Πόρτο με 0-2. Με 10 παίκτες από το 27΄οι γηπεδούχοι.

Η εικόνα του αγώνα

 

Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας, με την Πόρτο να μπαίνει πιο δυνατά και να χάνει την πρώτη της ευκαιρία στο 7’, όταν η εκτέλεση φάουλ του Μπραχίμι έφυγε ψηλά άουτ. Στη συνέχεια, ο αγώνας κυμάνθηκε στη μετριότητα, με την Γιουβέντους να έχει την κατοχή της μπάλας και να χάνει μια καλή ευκαιρία στο 23’ με σουτ του Ντιμπαλά. Στο 27’, ο Άλεξ Τέγιες αποβλήθηκε, αφού δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά. Η Γιούβε έχασε καλή ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα με Κουαδράδο και στο 33’ με Πιάνιτς για να «ανοίξει» πρώτη το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν πολύ καλή ευκαιρία λίγο αργότερα με τον Σάμι Κεντίρα, του οποίου η κεφαλιά έφυγε άουτ. Ο Ιγκουαϊν στο 39’ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κασίγιας μέσα από την περιοχή.  Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε στο τελευταίο λεπτό του, όταν ο Ντιμπαλά είχε σουτ στο δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με τους φιλοξενούμενους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να είναι πιο απειλητικοί, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Η επανάληψη άρχισε με ένα τέρμα του Ντιμπάλα, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με μια κεφαλιά του Ερέρα, η οποία κατέληξε άουτ. Η Γιουβέντους συνέχισε να πιέζει και στο 54’, ο Ντιμπαλά είχε ένα καλό σουτ, που απέκρουσε ο Κασίγιας σταθερά. Η πίεση και η υπεροχή της Γιουβέντους συνεχιζόταν όσο περνούσε η ώρα, όμως το γκολ δεν ερχόταν, αφού η Πόρτο άντεχε, αν και με παίκτη λιγότερο. Στο 67’, ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν είχε μια προσπάθεια, η οποία κατέληξε μόλις άουτ. Την λύση για την Γιούβε έδωσαν οι αλλαγές της. Πιάτσα και Ντάνι Άλβες σκόραραν σ’ ένα δίλεπτο (72’-74’) και έβαλαν την Γιουβέντους σε θέση ισχύος για νίκη-πρόκριση. Στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός έπεσε με την Γιουβέντους να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και τον Σάμι Κεντίρα να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 0-3. Το παιχνίδι έληξε με την Γιουβέντους να παίρνει το σκορ που θέλει και να αποκτά ένα σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Ιταλία. 

Αξιοσημείωτα στατιστικά στο παιχνίδι τα 19 σουτ της Γιουβέντους στον αγώνα, καθώς και η συντριπτική κατοχή μπάλας από την ιταλική ομάδα που άγγιξε το 80% σε κάποιο στάδιο του παιχνιδιού!

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Πόρτο: Κασίγιας, Μαρκάνο, Περέιρα, Αντρέ Σίλβα (30 Λαγιούν), Νέβες (61' Κορόνα), Ερέρα, Μπραχίμι (73' Ζότα), Τέγιες, Ντανίλο, Φελίπε, Σοάρες

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Κουαδράδο (67' Πιάτσα), Λιχτστάινερ (73' Ντάνι Άλβες), Μπαρτζάλι, Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ιγκουαΐν, Ντιμπάλα (86' Μαρκίζιο), Μάντζουκιτς

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X