ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Να ποιος θα κατακτήσει το Champions League!

Πέρυσι… της έκατσε, οπότε είπε να το επαναλάβει και φέτος. Η στατιστική υπηρεσία της UEFA έβγαλε ξανά «χρησμό» για τη νικήτρια του Champions League και η κούπα με τα μεγάλα αυτιά πάει…

Νέος… χρησμός από τη στατιστική υπηρεσία της UEFA!

Πέρυσι, τέτοια εποχή, λίγο πριν την επανεκκίνηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον πλανήτη με τα νοκ άουτ ματς, η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, επικαλούμενη αριθμούς και στοιχεία, «έδινε» πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα κατακτούσε το Champions League…

Και πέτυχε… διάνα, αφού η «βασίλισσα», όντως, επικράτησε -ξανά- της μισητής συμπολίτισσάς της, Ατλέτικο και σήκωσε την 11η κούπα της, στον ουρανό του Μιλάνου.

Αφού… της έκατσε, λοιπόν, πέρυσι, η UEFA είπε να κάνει πρόβλεψη και φέτος.

Μόνο που, αυτήν τη φορά, η… προφητεία θα στεναχωρήσει άπειρα τους «μερένχες» και θα προκαλέσει κλάματα σε Μόναχο-Λίβερπουλ.

Πάμε να δούμε τι επικαλείται η UEFA, για να καταλήξει στον νικητή:

Όμιλος

Οι 10 από τις 11 τελευταίες ομάδες, που σήκωσαν την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου τους, με εξαίρεση την Ίντερ, που, τη σεζόν 2009/10, ήταν δεύτερη, πίσω από την Μπαρτσελόνα.

Πολύ κακό αυτό για: Παρί, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο και Σεβίλλη.

Άμυνα

Από το 2003, όταν και άλλαξε το Champions league, καμία ομάδα δεν έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας την καλύτερη άμυνα στη φάση των ομίλων. Για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα, το 2009, είχε τη 18η καλύτερη άμυνα!

Άσχημα νέα για: Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως η άμυνα δεν παίζει ρόλο, καθώς ούτε μία ομάδα δεν κατέκτησε το Champions League, έχοντας μαζέψει από τα δίχτυα της την μπάλα περισσότερες από οκτώ φορές στη φάση των ομίλων!

Στις Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης δεν άρεσε καθόλου αυτό…

Εμπειρία

Ποτέ, ομάδα που προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της από τον όμιλο, δεν έχει καταφέρει, όχι απλά να σηκώσει την κούπα, αλλά να φτάσει ακόμη και στον τελικό! Μόνο η Βιγιαρεάλ είχε πλησιάσει στο θαύμα, τη σεζόν 2005/06, αποκλείστηκε, ωστόσο, στα ημιτελικά, από την Άρσεναλ.

Καλά καταλάβετε: Η Λέστερ δεν θα κάνει άθλο και στο Champions League.

Iστορία

Στα πρώτα 42 χρόνια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, 21 ομάδες πανηγύρισαν την κατάκτηση της κούπας. Από τότε, ΜΟΝΟ η Τσέλσι προστέθηκε στη λίστα.

Οπότε, μειώνονται οι πιθανότητες για Άρσεναλ, Ατλέτικο, Λέστερ, Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Σίτι, Μονακό, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν και Σεβίλλη.

Το βρήκατε;

Ε, δεν είναι τόσο δύσκολο πια…

Η UEFA κατέληξε πως η Μπαρτσελόνα θα επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο, δύο χρονιά μετά το Βερολίνο!

Κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει πως θα φτάσει τις έξι κατακτήσεις και θα είναι μόνη τρίτη στη σχετική λίστα, αφήνοντας Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ στην 4η με πέντε, μειώνοντας στην… κούπα από τη Μίλαν.

Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί ο… χρησμός.

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση

X
X