ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τελικός Champions League το 2019 στο Αζερμπαϊτζάν; Γιατί όχι; (pics)

Ναι, είναι αντιποδοσφαιρικό. Ναι, είναι στου διαόλου τον κόρακα, πιο κοντά στην Ασία παρά στην Ευρώπη. Αλλά το Μπακού, που θέλει να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League το 2019, έχει γηπεδάρα!

Πάμε… ολοταχώς και για τρίτο, σερί τελικό Champions League σε χώρα που δεν τον έχει φιλοξενήσει ξανά!

Μετά την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να γίνει ο φετινός στην Ουαλία (Κάρντιφ) και του χρόνου στην Ουκρανία (στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου), οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου έχουν και επίσημα, πλέον, στα χέρια τους την υποψηφιότητα του Μπακού, να διεξαχθεί ο μεγάλος αγώνας του 2019 στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν!

Πού; Μα, φυσικά, στο υπερσύγχρονο Εθνικό Στάδιο της πανέμορφης αζέρικης πόλης, που άνοιξε τις πύλες του για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015. Ένα πραγματικό «στολίδι», σε μια μαγευτική θέση, δίπλα ακριβώς στην Κασπία θάλασσα.

Το Μπακού έχει, προς το παρόν, να «αντιμετωπίσει» τη Μαδρίτη και το νέο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης, ''Wanda Metropolitano'' -στο οποίο θα μετακομίσει τη νέα σεζόν. Ωστόσο, το γεγονός -μάλλον- ότι στην ισπανική πρωτεύουσα είχε διεξαχθεί ο τελικός του 2010, έστω και στο «Μπερναμπέου», πιθανότατα δίνει, αυτήν τη στιγμή, ένα μικρό προβάδισμα στο Μπακού. Υπάρχει, ωστόσο, το παράδειγμα του «Γουέμπλεϊ», που φιλοξένησε τον τελικό δύο φορές μέσα σε μια τριετία, το 2011 και το 2013.

Εν αναμονή, λοιπόν και των άλλων υποψηφιοτήτων, αλλά και της τελικής απόφασης της UEFA, ας δούμε το Εθνικό Στάδιο του Μπακού. Θα έχει ενδιαφέρον ένας τελικός Champions League εκεί. Τι λέτε;

sport-fm.gr

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση