ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πήρε την πρωτιά η Νάπολι

Η Νάπολι νίκησε την Μπενφίκα με 2-1 στο «Ντα Λουζ» και τερμάτισε στην πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου. Παρά την ήττα, η ομάδα της Λισαβόνας τερμάτισε στη δεύτερη θέση και προκρίθηκε στη φάση των «16».

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου συνέτριψε με 6-0 την Μπεσίκτας και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στους ομίλους. Οι Τούρκοι θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισοδύναμο. Οι δυο ομάδες είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για να σκοράρουν όμως δεν τις αξιοποίησαν. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 12ο λεπτό με μια άστοχη κεφαλιά του Χιμένες. Στο 20’ ο Χάμσικ σούταρε έξω από την περιοχή όμως ο Έντερσον απομάκρυνε με τις γροθιές.

Στο 22’ οι γηπεδούχοι έχασαν μια τεράστια ευκαιρία με τον Γκουέδες ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Στο 24’ ο Ρέινα απόκρουσε εντυπωσιακά του σουτ του Χιμένες. Η Νάπολι έφτασε στο γκολ στο 37ο λεπτό όμως ο Έντερσον απόκρουσε σωτήρια του σουτ του Γκαμπιαντίνι. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Στην επανάληψη η Νάπολι ήταν καλύτερη και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της αξιόλογη προσπάθεια. Στο 60ο λεπτό ο Καγιεχόν νίκησε τον Έντερσον με ένα πανέμορφο πλασέ. Οι Ιταλοί πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 79ο λεπτό με ωραία ενέργεια και εκτέλεση του Μέρτενς, «κλειδώνοντας» τη νίκη και την πρωτιά του ομίλου. Το μόνο που κατάφερε η Μπενφίκα ήταν να μειώσει στο 87’ με τον Χιμένες, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γκολ: 87’ Χιμένες - 60’ Καγιεχόν, 79’ Μέρτενς

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Εντερσον, Νέλσον Σεμέδο, Λουιζάο, Λίντελοφ, Αντρέ Αλμέιδα, Σάλβιο (80’ Μήτρογλου), Φέισα, Πίτσι, Σέρβι (68’ Καρίγιο), Γκνσάλο Γκουέδες (57’ Σίλβα), Ραούλ Χιμένες.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Αλαν, Ντιαβαρά, Χάμσικ (72’ Ζιελίνσκι), Καγιεχόν, Γκαμπιαντίνι (57’ Μέρτενς), Ινσίνιε (80’ Ρογκ).

Κίτρινες κάρτες: Πίτσι – Κουλιμπαλί

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Νάπολι  11
2. Μπενφίκα 8
3. Μπεσίκτας 7
4. Ντιναμό 5
 

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση