ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κλείδωσε» και πρωτιά

Η Μπαρσελόνα επιβλήθηκε μέσα στη Γλασκώβη της Σέλτικ με 2-0, «κλειδώνοντας» την ίδια ώρα την πρώτη θέση στον Γ' όμιλο. Πρόκριση, ως δεύτερη, και για Μάντσεστερ Σίτι που έμεινε στο 1-1 με τη Γκλάντμπαχ.

Το σκορ στην Γλασκώβη άνοιξε με ένα ιστορικό γκολ, καθώς ήταν το 400ό της Μπαρσελόνα του Ενρίκε σε όλες τις διοργανώσεις, και το σημείωσε -ποιος άλλος;- ο Λιονέλ Μέσι.

Από την 7η ασίστ του Νεϊμάρ στην φετινή διοργάνωση, ο Αργεντινός με κοντινό σουτ στην κλειστή γωνία του Γκόρντον έκανε το 1-0 για τους Καταλανούς, φτάνοντας τα 8 γκολ φέτος στο CL.

Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε το 9ο, καθώς με εκτέλεση στο 55' έκανε το 0-2, με τον Λουίς Σουάρες να έχει κερδίσει έξυπνα το πέναλτι από τον Εμίλιο Ισαγκίρε.

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Σβιατσένκο, Ισαγκίρε, Άρμστρονγκ, Σκοτ Μπράουν, Ρόγκιτς (64' Μπιτόν), ΜακΓκρέγκορ (72' Ρόμπερτς), Σινκλέρ (46' Φόρεστ), Μουσά Ντεμπελέ.
ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ (72' Μάρλον), Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα (66' Ντιν), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αντρέ Γκόμες, Μέσι, Νεϊμάρ (77' Αρντά Τουράν), Λουίς Σουάρες.

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1
Οι «πολίτες» απέσπασαν 1-1 εκτός έδρας απέναντι στη Γκλάντμπαχ και με δεδομένο πως έχουν πλεονέκτημα στην ισοβαθμία εξασφάλισαν την πρόκριση στη φάση των «16».

Παρά την δυναμική είσοδο στο παιχνίδι των Γερμανών, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού έμειναν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ράφαελ στο 23ο λεπτό, έφεραν το ματς στα ίσια πριν κλείσει το πρώτο μέρος με έναν πολύ ωραίο συνδυασμό των Στέρλινγκ, Ντε Μπρούινε και Σίλβα. Οι Άγγλοι έχουν νίκη και ισοπαλία κόντρα στα «πουλάρια» και προκρίνονται στην επόμενη φάση, ακόμα και αν ισοβαθμήσουν με την Μπορούσια μετά την τελευταία αγωνιστική. Μία αποβολή για κάθε ομάδα στο β’ μέρος με τους Στίντλ και Φερναντίνιο να φεύγουν πρόωρα από το γήπεδο.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Ελβέντι, Κρίστιανσεν, Γιάντσκε, Βεντ, Νταχούντ (60' Βέστεργκααρντ), Στρομπλ, Ιμπραϊμά Τραορέ (41' Χόφμαν), Φάμπιαν Τζόνσον, Στιντλ, Ραφαέλ (84' Χαν).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Μπράβο, Στόουνς, Οταμέντι, Κολάροβ, Φερναντίνιο, Γκιουντογάν, Νταβίντ Σίλβα, Χεσούς Νάβας, Στέρλινγκ (68' Σανιά), Ντε Μπράινε, Αγουέρο.

Η βαθμολογία σε πέντε αγώνες:

Μπαρσελόνα 12
Μαν. Σίτι 8
Γκλάντμπαχ 5
Σέλτικ 2

Η τελευταία αγωνιστική

Μπαρσελόνα - Γκλάντμπαχ
Μαν. Σίτι - Σέλτικ

Champions League: Τελευταία Ενημέρωση