ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ένα βήμα από τον μύθο η Τσέλσι!

Μετά τoν τίτλο πάει να… καθαρίσει και τον Μουρίνιο ο Κόντε! Με γκολ του Φάμπρεγκας στο 88', η Τσέλσι του Ιταλού «μαέστρου» επικράτησε 4-3 της Γουότφορντ και αν νικήσει και τη Σάντερλαντ γίνεται μύθος!

Μόνο η Τσέλσι τα κάνει αυτά!

Και μιλάμε κυριολεκτικά…

Η ομαδάρα του Αντόνιο Κόντε επικράτησε, έστω και δύσκολα, 4-3 της Γουότφορντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και «ισοφάρισε» το ρεκόρ μιας άλλης ομαδάρας, εκείνης των Λονδρέζων του Ζοσέ Μουρίνιο, από την πρώτη θητεία του Πορτογάλου στην αγγλική πρωτεύουσα!

Οι «μπλε», λοιπόν, έφτασαν τις 29 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, όσες, δηλαδή, είχαν κάνει -και- με τον ''Special One'' KAI το 2004-2005 KAI το 2005-2006, επιστρέφοντας, τότε, στην κορυφή, με μία επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία της Premier League! Αυτό σημαίνει, όπως καταλαβαίνετε, ότι, πλέον, αν πετύχουν… τρίποντο και την Κυριακή, στο ματς-φιέστα, για την κατάκτηση του τίτλου, με τη Σάντερλαντ, και πάλι στην έδρα τους, θα γράψουν ιστορία, καθώς θα γίνουν οι πρώτοι… 30άρηδες στο Νησί, με τον Κόντε και τους δικούς του παίκτες να γράφουν ιστορία!

Με την αποψινή της νίκη, μάλιστα, η Τσέλσι πέτυχε και κάτι ακόμα, πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς έφτασε σε διπλάσιο αριθμό βαθμών στην έδρα της σε σχέση με την περσινή, καταστροφική σεζόν!

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι μπορεί να ήταν εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά, αφού η Τσέλσι «καθάρισε» τον τίτλο την περασμένη Παρασκευή και η Γουότφορντ έχει σωθεί εδώ και καιρό, αλλά μάλλον για αυτό είδαμε επτά γκολ, με το σκορ να ανοίγει ο… Τζον Τέρι! Ακριβώς. Ο Κόντε, εκτός από καμπόσες «ρεζέρβες», επέλεξε να ξεκινήσει τον θρυλικό αρχηγό, στην προτελευταία του, ίσως (απίθανο να αγωνιστεί στον τελικό Κυπέλλου με την Άρσεναλ), συμμετοχή και εκείνος έμελλε να επιβεβαιώσει τον… Όσιμ. Γιατί, αφού «έγραψε» το 1-0 στο 22', γνωρίζοντας μυθική αποθέωση και βουρκώνοντας, έκανε, στην αμέσως επόμενη φάση, «γκέλα» ολκής, δίνοντας ασίστ με το κεφάλι στον Καπουέ, για το 1-1 της Γουότφορντ!

H συνέχεια ωστόσο, ήταν… μπλε, με τον Αθπιλικουέτα να δίνει ξανά το προβάδισμα στους Λονδρέζους, με ωραίο σουτ, στο 36', με τον Κόντε να μην μπορεί να ηρεμήσει, πάντως, από τον πάγκο! Ο Ιταλός… χτυπιόταν, θέλοντας, προφανώς, να «καθαρίσει» η ομάδα του τη νίκη, γνωρίζοντας, πιθανότατα, το ρεκόρ που «κυνηγάει» ο ίδιος και οι παίκτες του. Όταν, λοιπόν, ο Μπατσουαγί, στο 49', έκανε το 3-1, μάλλον ηρέμησε, αλλά είχε λογαριάσει χωρίς τον… ξενοδόχο. Στο 51', ο Ντάριλ Γιάνμαατ εξέθεσε τα μετόπισθεν των «μπλε» και με ατομική ενέργεια, μείωσε άμεσα σε 3-2, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 73', με τον Οκάκα να σκοράρει, έπειτα από σέντρα του Κλέβερλι! Αλλά ο Κόντε είχε άσο στο μανίκι του… Στο 79', πέρασε τον Φάμπρεγκας στον αγωνιστικό χώρο και εννέα λεπτά αργότερα, ο Ισπανός «έγραψε» το τελικό 4-3, για την 29η νίκη της Τσέλσι στη φετινή Premier League! 

sport-fm.gr

ΤΣΕΛΣΙ: Τελευταία Ενημέρωση