ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και πως να το χάσει; (vid)

Καθοριστικό βήμα τίτλου έκανε η Τσέλσι στην έδρα της Έβερτον, κερδίζοντας την με 0-3. Πέδρο, Κέιχιλ και Ουίλιαν τα γκολ των Λονδρέζων στο δεύτερο ημίχρονο. Στο +7 από την δεύτερη Τότεναμ η ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ» άρχισε με ευκαιρία για την Έβερτον. Ήταν το σουτ του Κάλβερτ-Λιούιν στο δοκάρι του Κουρτουά και στην επαναφορά ο Κέιχιλ απέκρουσε το σουτ του Λουκάκου προ της γραμμής. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε απάντησε με σουτ του Κέιχιλ στο 4’ που απέκρουσε δύσκολα ο Στεκελένμπουργκ. Στο 11΄, ο Εντέν Αζάρ είχε ευκαιρία, όταν το σουτ του από πάσα του Ντιέγκο Κόστα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Μέσα σ’ ένα λεπτό (23’ και 24’), οι Λουκάκου και Κόστα έχασαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να σκοράρουν αμφότεροι. Στο 34’, ο Βέλγος επιθετικός της Έβερτον μπήκε στην περιοχή, όμως έκανε πολύ άσχημο τελείωμα με σουτ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, όμως καμιά ομάδα δεν μπόρεσε να βάλει κάποιο γκολ. Έτσι, οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα ισόπαλες χωρίς σκορ.

Η επανάληψη άρχισε στον ίδιο ρυθμό , με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο 52΄, η Τσέλσι είχε πολύ καλή ευκαιρία με τον Μόουζες, του οποίου το σουτ κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια, η Έβερτον πίεσε, έχοντας δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Βαλένσια. Στο 66’,όμως η Τσέλσι άνοιξε το σκορ με φανταστικό σουτ του Πέδρο έξω από την περιοχή. Μετά το γκολ, η Έβερτον προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας μια καλή εκτέλεση φάουλ με τον Λουκάκου στο 77’. Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Λονδίνου πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Γκάρι Κέιχιλ. Ήταν η εκτέλεση φάουλ του Αζάρ από αριστερά, ο Στεκελένμπουργκ απομάκρυνε δύσκολα και ο Άγγλος αμυντικός με προβολή σκόραρε το δεύτερο γκολ των «μπλε» στο ματς. Στο 87’, η Τσέλσι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με πλασέ του Ουίλιαν από ασίστ του Σεσκ Φάμπρεγκας.

Με αυτή την επιτυχία, η Τσέλσι πλησίασε στον τίτλο, έχοντας διαφορά 7 βαθμών από την Τότεναμ. Από την άλλη, σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Έβερτον στην έδρα της στους 8 αγώνες.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Στεκελένμπουργκ, Χόλγκεϊτ, Ουίλιαμς, Γιαγκιέλκα, Μπέινς, Γκέιγ, Ντέιβις, Μπάρκλεϊ, Βαλένσια, Κάλβερτ-Λιούιν, Λουκάκου

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες, Καντέ, Πέδρο,Αλόνσο, Μάτιτς, Αζάρ, Κόστα

ΤΣΕΛΣΙ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X