ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο τελευταίο έσπασε την παράδοση (pics)

Η Τότεναμ στο τελευταίο Λονδρέζικο ντέρμπι στο White Hart Lane ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα και κέρδισε την Άρσεναλ με 2-0. Πολύ μικρό το σκορ σε σχέση με τις ευκαιρίες που βρήκαν οι γηπεδούχοι, ο Τσεχ ήταν αυτός που γλίτωσε τους «κανονιέρηδες» από τον διασυρμό. Μάλιστα το τελευταίο παιχνίδι στο White Hart Lane σημαδεύτηκε και με ένα σπάσιμο μιας αρνητικής παράδοσης που ήθελε την Τότεναμ να τερματίζει για 22 χρόνια κάτω από την Άρσεναλ. Μετά και αυτή την νίκη η Τότεναμ θα βρίσκεται σίγουρα πάνω από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Τα άχαστα η Τότεναμ

Στο πρώτο ημίχρονο η Τότεναμ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο πρώτο μισάωρο η ομάδα του Ποκετίνο ήταν καταιγιστική. Στο 22’ ο Κέιν έβγαλε σέντρα στον Ντέλε Άλι αλλά ο Άγγλος με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας και μέσα στην μικρή περιοχή. Στο 25’ ο Έρικσεν έχασε ακόμη μια παρόμοια ευκαιρία όταν η μπάλα στρώθηκε στο πόδι του και ενώ το τέρμα ήταν κενό το πλασέ του κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε έξω. Ακολούθως η Άρσεναλ προσπάθησε και ισορρόπησε το παιχνίδι και έφτιαξε τις πρώτες τις φάσεις. Στο 38’ ένα όμορφο πλασέ του Ράμσεϊ αποκρούστηκε από τον Γιορίς σε κόρνερ. Στο 44’ ο Σάντσες έκανε πλασέ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημίχρονο με το αποτέλεσμα η Τότεναμ αν και καλύτερη να μην καταφέρνει να βρει το γκολ.

Καταιγιστικοί οι «πετεινοί»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως ξεκίνησε και το πρώτο με την Τότεναμ να είναι απόλυτος κυρίαρχος. Στο 49’ ο Τσεχ απόκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Γουανυάμα σε κόρνερ. Τελικά το γκολ ήρθε για την Τότεναμ στο 53’ όταν ο Έρικσεν μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ ο Τσεχ απέκρουσε αλλά ο Ντέλε Άλι στην επαναφορά και σε κενή εστία έκανε το 1-0. Το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει όταν ο Κέιν μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ο Άγγλος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε κάνοντας το 2-0. Παρά το 2-0 οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 68’ ο Βερτόνχεν έκανε σουτ με τον Τσεχ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 77’ ο Τσεχ αρνήθηκε στον Κέιν το γκολ όταν απέκρουσε το σουτ του στο τετ-α-τετ του με τον Άγγλο. Στο 78’ ο Τσέχ έκανε νέα εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Άλντερβαϊρελντ γλιτώνοντας έτσι σε τρείς περιπτώσεις την ομάδα του. Οι αλλαγές του Βενγκέρ δεν βοήθησαν να αλλάξει η εικόνα της Άρσεναλ και έτσι ο αγώνας έληξε με την Τότεναμ να παίρνει μικρή για την εμφάνισή της νίκη με 2-0. 

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (87' Γόλκερ), Άλντερβαϊρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Γουανυάμα, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (91' Σισοκό), Σον (79' Ντεμπέλε), Κέιν.

Άρσεναλ: Τσέχ, Γκάμπριελ (75' Μπεγερίν), Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τσάμπερλεϊν, Τσάκα (65' Γουέλμπεκ), Ράμσεϊ, Γκίμπς, Εζίλ, Σάντσες, Ζιρού (81' Γόλκοτ).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Τελευταία Ενημέρωση