ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ματς γεμάτα συγκινήσεις!

Από την επόμενη περίοδο, η Τότεναμ αφήνει το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», για να μετακομίσει προσωρινά στο «Γουέμπλεϊ» και με ορίζοντα ενός χρόνου στο νέο υπερσύγχρονο της στάδιο.

Έτσι, το σημερινό θα είναι και το τελευταίο μεγάλο της ντέρμπι στην θρυλική της έδρα με αντίπαλο την Άρσεναλ, απέναντι στην οποία τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, οι ποδοσφαιρικές αναμνήσεις, τα πάθη, οι συγκρούσεις παικτών περισσεύουν

Το england365.gr θυμάται στιγμές αυτών των ντέρμπι, που μπορούν να συνοψίσουν το πνεύμα των «μαχών» αυτών, ή έστω να δώσουν μια… γεύση σχετικά με την λονδρέζικη ποδοσφαιρική κόντρα:

O Γουόλκοτ τους έδειξε το… σκορ!

Mεγάλος άτυχος του μεταξύ τους ντέρμπι τον Ιανουάριο του 2014, για το Κύπελλο Αγγλίας, ο Θίο Γουόλκοτ υπέστη ρίξη χιαστών συνδέσμων και αναγκάζεται έτσι να βγει εκτός με φορείο, πολύ κοντά στο σημείο όπου βρίσκοταν στο «Emirates» οι φίλοι της Τότεναμ.

Οι αποδοκιμασίες φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν, με τον ίδιο πάντως να μην πτοείται, αποφασίζοντας να πικάρει τους φιλοξενούμενους δείχνοντας τους με τα δάχτυλα του το σκορ του αγώνα εκείνη την στιγμή (2-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα). Φυσιολογικά, οι «spurs» δεν υποδέχθηκαν την κίνηση αυτή με το ανάλογο χιούμορ, και οι αντιδράσεις τους ήταν άμεσες, αφού πέταξαν προς την μεριά του Άγγλου χαφ αναπτήρες, κέρματα, ακόμα και πλαστικά κουτάκια από καφέ και μπύρα!



Ένας τσακωμός… διαφορετικός απ’ τους υπόλοιπους!

Τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα νεύρα και οι καβγάδες σε παιχνίδια της Τότεναμ με την Άρσεναλ είναι μάλλον συχνό φαινόμενο, που δεν προκαλούν εντύπωση! Ενίοτε ωστόσο, μια βαριά ήττα ενδέχεται να φέρει και προβλήματα ανάμεσα σε συμπαίκτες, όπως ακριβώς συνέβη με τους Νίκλας Μπέντνερ και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ το 2008, στο 5-1 της Τότεναμ επί της Άρσεναλ για το Λιγκ Καπ.

Η διεκδίκηση μιας μπαλιάς από κόρνερ αποτέλεσε την αφορμή για να τσακωθούν οι δυο τότε επιθετικοί των «κανονιέρηδων», γεγονός που φυσικά δεν ικανοποίησε και τον Αρσέν Βενγκέρ με το τέλος εκείνης της αναμέτρησης.

Όταν ο Αντεμπαγιόρ επέστρεφε ως αντίπαλος

Αφού πέρασε τρία χρόνια στο Λονδίνο με την φανέλα της Άρσεναλ (2006-2009), ο Τογκολέζος φορ μετακόμισε στην Μάντσεστερ Σίτι και ύστερα στην Τότεναμ για μια τετραετία, από το 2011 έως το 2015. Όπως αναμενόταν, στις επισκέψεις του στο «Emirates» δεν απολάμβανε και την καλύτερη… φιλοξενία!

Σε μια απ’ αυτές μάλιστα, το Νοέμβριο του 2012, κατάφερε να ανοίξει από νωρίς το σκορ, όμως ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Καθόρλα τον ανάγκασε να δει την κόκκινη κάρτα και επομένως όλο το υπόλοιπο παιχνίδι (απ’ το 17’ και μετά στον πάγκο). Με 10 πλέον, η Τότεναμ δεν άντεξε, και από το 0-1, το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να το μετατρέψει σε θρίαμβο, με το τελικό σκορ να «γράφει» 5-2…

Bενγκέρ-Γιόλ: σημειώσατε... «Χ»!

Απρίλιος 2006 και η Άρσεναλ υποδέχεται την Τότεναμ, στο τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι που θα λάμβανε χώρα στο «Χάιμπουρι», και με τις δυο ομάδες να διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Τα «σπιρούνια» θα ευτυχήσουν να σκοράρουν πρώτα, χάρη στον Ρόμπι Κιν, με την φάση όμως να έχει λανθασμένη συνεχιστεί ύστερα από σκληρό φάουλ που δεν δόθηκε πάνω στον Έμπουε. Mε τον Αλσατό να μην μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και να ξεσπάει στον βοηθό διαιτητή, ο Ολλανδός τεχνικός των φιλοξενούμενων παρεμβάλλεται, ως αποτέλεσμα οι δυο τους να τα πουν σε κάπως… έντονους τόνους για λίγα δευτερόλεπτα. Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Τιερί Ανρί, με τον Βενγκέρ να αρνείται στο τέλος να δώσει το χέρι του στον συνάδερφο του…



Πρωτάθλημα μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»!

Ίσως η πιο μεγάλη φαντασίωση κάθε «gunner» οπαδού, να έγινε πραγματικότητα το απόγευμα της 25ης Απριλίου 2004, στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Παρότι προηγείται με 0-2 και σκόρερ τους Γάλλους Πιρές και Βιεϊρά, η Άρσεναλ ισοφαρίζεται από την Τότεναμ, το 2-2 παραμένει, όμως μικρή σημασία έχει, αφού και έτσι οι «κανονιέρηδες» εξασφάλιζαν μαθηματικά τον τίτλο της περιόδου εκείνης.

Μάλιστα, στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές τότε, η Άρσεναλ δεν γνώρισε κάποια ήττα, καταφέρνοντας έτσι να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα, ενώ παραμένει η τελευταία μέχρι και σήμερα που μπορεί να υπερηφανεύεται για τέτοιου είδους κατόρθωμα!


Στο… ρόλο του Ιούδα ο Κάμπελ

Όντας εκ των πλέον σημαντικών παικτών της Τότεναμ για χρόνια, ο Σολ Κάμπελ είχε πει κάποτε πως δεν θα τολμούσε ποτέ να γίνει παίκτης της Άρσεναλ, κουβέντα την οποία πάντως καλύτερα θα έπρεπε να μην… ξεστομίσει ποτέ του!

Το καλοκαίρι του 2001, και ύστερα από εννιά χρόνια παρουσίας στο ρόστερ των «σπιρουνιών», ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός «ντύθηκε» στα ερυθρόλευκα των «κανονιέρηδων», για μια ολόκληρη πενταετία. Οι φίλοι της Τότεναμ δεν το άντεξαν, όπως άλλωστε φάνηκε από τις επισκέψεις του στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και τα όσα αρνητικά άκουγε για το πρόσωπο του κάθε φορά…



Πηγή: england365.gr

ΤΟΤΕΝΑΜ: Τελευταία Ενημέρωση