ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σφυροκόπημα και χατ-τρικ Κέιν!

Με πρωταγωνιστή τον «τυφώνα», Χάρι Κέιν, που σημείωσε χατ-τρικ, η Τότεναμ… παρέσυρε τη Γουέστ Μπρομ με σκορ 4-0 και έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, ανεβαίνοντας έστω και προσωρινά στη 2η θέση της βαθμολογίας!

Καταιγιστικοί οι Λονδρέζοι, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Κέιν στο 12' και να θέσουν τις βάσεις για το τρίποντο στο 26' με το αυτογκόλ του ΜακΌλεϊ.

Ακυρωθέν γκολ για τα «σπιρούνια» στη συνέχεια, αλλά και δοκάρι του Χάρι Κέιν, ο οποίος πήρε το… όπλο του στην επανάληψη και με δύο ακόμη προσωπικά του γκολ (77' και 82') ολοκλήρωσε το θρίαμβο για τους γηπεδούχους. Μοναδικό μελανό σημείο, ο σοβαρός - όπως φάνηκε- τραυματισμός του Βερτόνχεν στον αστράγαλο, που ανάγκασε τον Ποκετίνο να τον αντικαταστήσει στο 64'.

Για τους «baggies» τίποτα δεν δούλεψε σωστά και το μίνι σερί των νικών έλαβε τέλος.

Το ματς:

Μιλάμε ίσως για το πιο «καταιγιστικό» ημίχρονο ομάδας στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ! Η Τότεναμ έπιασε… διαστημική απόδοση και κάθε κατεβασιά της μύριζε γκολ από τα πρώτα κιόλας λεπτά! Λίγο πιο προσεκτικός να ήταν ο Χάρι Κέιν και το σκορ θα είχε ξεφύγει από το «φτωχό» 2-0 των πρώτων 45 λεπτών!

Ο Άγγλος επιθετικός είχε δύο πολύ καλές στιγμές να σκοράρει στα πρώτα λεπτά, όμως αστόχησε. Στην τρίτη του, όμως, δεν χαρίστηκε στη Γουέστ Μπρομ και άνοιξε το σκορ στο 12'. Ακολούθησαν και άλλες χαμένες ευκαιρίες από τους Λονδρέζους, ένα γκολ του Ντέλε Άλι που ποτέ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, για να φτάσουμε στο 26' όπου σε σουτ του Έρικσεν, η μπάλα βρήκε στα πόδια παικτών των «baggies» και κατέληξε στα δίχτυα (χρεώθηκε αυτογκόλ στον ΜακΌλεϊ)!

Το ίδιο… φορτσάτοι και στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι, βρέθηκαν μια ανάσα από το 3-0, όμως το σουτ του Κέιν απομάκρυνε αρχικά ο Φόστερ, με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να πιέσουν περισσότερο στην επίθεση, ευελπιστώντας σε μια άμεση αλλαγή των ισορροπιών. Η αλήθεια είναι πως η Τότεναμ δεν μπήκε καλά, κάτι που ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι. Σταδιακά η απόδοση των Λονδρέζων ανέβηκε, αναγκάζοντας τον Φόστερ να πιάσει ξανά… δουλειά και να επεμβαίνει σε κάθε κίνδυνο.

Το ματς άνοιξε, γεγονός που ευνόησε φυσικά την Τότεναμ, η οποία συνέχιζε να απειλεί. Από τη μεριά της η Γουέστ Μπρομ παρουσίασε πιο επιθετικό πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά και πάλι της έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Με τόσο ανοιχτό παιχνίδι ήταν θέμα χρόνου να δούμε και άλλο γκολ, κάτι που έκανε πράξη στο 77' ο Χάρι Κέιν με το δεύτερο προσωπικό του, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το ματς είχε τελειώσει, οι «baggies» παραδόθηκαν και οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου, με τον Κέιν να κάνει το χατ-τρικ και να διαμορφώνει το τελικό 4-0!

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν (64' Μπ. Ντέιβις), Ρόουζ, Γουανιάμα, Ντεμπελέ (83' Γουίνκς), Έρικσεν, Άλι, Κέιν (90' Σον)

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Μπραντ (54' ΜακΚλιν), Φλέτσερ, Γιάκομπ, Τσαντλί (62' Ρόμπον-Κανού), Μόρισον, Φίλιπς (90' Φιλντ), Ρόντον

ΤΟΤΕΝΑΜ: Τελευταία Ενημέρωση